CET-ul, înlocuit cu o centrală care va producere energie verde la cele mai mici costuri

CET-ul, înlocuit cu o centrală care va producere energie verde la cele mai mici costuri

CET-ul va fi înlocuit cu o centrală care va producere energie verde la cele mai mici costuri, fapt care va fi posibil dacă va fi implementat proiectul EDA.

Vorbim despre proiectul „Energie din Deșeuri în Arad” (EDA) care ar putea fi implementat la Arad începând cu anul 2025 și care pare soluția ideală la realitatea pe care o avem astăzi, în care doar pierderile anuale de la CET se ridică la 15 milioane de euro.

„Aradul are nevoie de o soluție energetică modernă și economică, în condițiile în care doar pierderile anuale de la CET se ridică la 15 milioane de euro. Este și motivul pentru care consilierii locali municipali PSD Arad, Csilla Aur și Cosmin Buruc împreună cu viceprimarul Ilie Cheșa, susțin implementarea propriului proiect «Energie din Deșeuri în Arad» (n.r. EDA) cu patru ani mai devreme față de termenul prevăzut în propunerea de strategie de alimentare cu energie termica a Municipiului Arad. Astfel la ultima ședință de consiliu local s-a amendat proiectul de hotărâre al strategiei prin modificarea anului implementării soluției la 2025, față de 2029. Astfel în 2025 când se va modifica strategia energetică națională, vor apărea automat și posibilitati de finanțare guvernamentală pe această linie”, precizează consilierii locali social-democrați.

Proiectul EDA vizează o nouă centrală de producere a energiei termice în Arad, o soluție pentru gestionarea deșeurilor solide și producerea în cogenerare de electricitate care va fi construită pe amplasamentul actualului CET Hidrocarburi Arad, fără a genera riscuri de mediu sau de sănătate locuitorilor.

„Practic, vorbim de o energie verde produsă la cele mai mici costuri, un proiect unic în țară”, mai adaugă consilierii locali PSD.

  1. „Abureală” de „2 bani”…!
    În afară de poluare nu vom obține nimic altceva. Adică, nu sm fost în stare să rentabilizăm un CET pe gaz, în cogenerare, pus la punct în mare parte , dar îl vindem la „băieții deștepți din energie”, dar noi „o să producem energie verde si ieftină din deseuri, cu un CET care n-are nici o cărămida pusă…
    Ce basme pt. proști și habarniști …!😎

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.