CFR Călători REVINE pe ruta Ineu – Brad! Un tren a plecat deja din Arad spre Țara Moților (UPDATE: GALERIE FOTO)

CFR Călători REVINE pe ruta Ineu – Brad! Un tren a plecat deja din Arad spre Țara Moților (UPDATE: GALERIE FOTO)

CFR Călători verifică astăzi linia Arad – Brad, pentru repunerea în funcțiune a legăturii feroviare dintre Ineu și Brad.

Conducerea CFR Călători a informat că în această dimineața, la ora 8, din Gara Arad pleacă un tren de probă spre Brad. Trenul va testa traseul pentru repunerea în funcțiune a legăturii feroviare dintre Ineu și Brad, pe un traseu proiectat și executat cu mai bine de o sută de ani în urmă.

„În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad am luat legătura cu conducerea CFR și cu parlamentari care pot sprijini demersul de reintroducere a acestei curse pe ruta istorică Ineu-Brad. Este importantă, pentru că asigură legătura cu municipiul și cu orașele Ineu și Brad a unor comunități care altfel ar fi izolate. Eu sper că după probele tehnice, CFR va prelua operarea pe acest traseu, chiar dacă în condiții de rentabilitate scăzută, pentru că oamenii de aici nu trebuie să fie izolați”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

De remarcat, că primarii localităților de pe traseu au fost invitați să facă parte din echipa tehnică, urmând să se alăture trenului de probă pe parcurs, în stațiile din comunele și orașele pe care le reprezintă.

În situația în care se va constata că există toate condițiile tehnice necesare circulației în bune condiții pe ruta Ineu – Brad, CFR va pune în circulație un tren pe respectivul traseu.

Foto: Pineuar

  1. FELICITARI PNL ARAD !

    Raspunde
  2. Cât de ridicol poți să fii oare când după 10 ani de distrugere a infrastructurii de cale ferată pozezi în salvator (a ce ai distrus) prin scoaterea în gările care parcă sunt din lumea a treia, a primarilor! In anul 2021 să te bați cu pumnul în piept că reinventezi ceva ce pe vremea dinainte de 89 era o normalitate ( reamintesc că circulau trenuri etajate) este o bătaie de joc la evoluția omenirii! Si mai și batem din palme!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.