Chiar nu mai aveți nici un Dumnezeu?! Lupta din PSD Arad capătă accente grotești

Chiar nu mai aveți nici un Dumnezeu?! Lupta din PSD Arad capătă accente grotești

Lupta din PSD Arad capătă accente grotești: Memoria unui om, Cristian Videscu, este întinată pe Facebook de oponenții senatorului Mihai Fifor care candidează la președinția organizației județene avându-l ca și contracandidat pe deputatul Dorel Căprar.

Faptul că numele lui Cristian Videscu, fost jurnalist, consilier județean, secretar de stat și consilier al fostului ministrului al Apărării Mihai Fifor a fost târât în bătălia politică internă din PSD Arad, care – iată – se duce fără menajamente, reprezintă un gest incalificabil.

De altfel, deputatul Florin Tripa se simte mâhnit de cele întâmplate și a postat pe Facebook următorul text: „Mi-este atât de tare și atât de des dor de Cristi Videscu încât nu am nevoie niciodată de un motiv anume să îmi amintesc de el.
După o întreagă viață a noastră politică trăită împreună anul acesta care a trecut fără el nu a făcut decât să îmi confirme ceea ce deja știam și anume că în politică se nasc asemenea mari prietenii care nu mai mor niciodată. Cristi Videscu rămâne indiscutabil cel mai bun dintre prietenii mei pe care mi l-a dat politica iar dacă fie și doar atât aș fi primit de la ea m-aș arăta mulțumit.
Purtându-l mereu prezent în inima mea probabil că înțelegeți de ce am fost atât de surprins când l-am văzut astăzi, adus într-un mod forțat și în același timp mincinos, în disputa electorală internă. Spun forțat pentru că, Cristi a ales în ultima perioadă a vieții, discreția ca formă de exprimare, discreție pe care toți, prieteni, colegi, chiar mass-media am respectat-o cu sfințenie. Asta până azi. A fost suficient un meschin calcul electoral disperat al celor care știu că pierzând nu mai au nimic de pierdut. Cu brutalitate și luciditate au ales să se folosească de amintirea lui în căutare de voturi. Este indiscutabil, pentru mine, cea mai josnică manevră politică pe care am văzut-o vreodată folosită în Organizația PSD Arad.
De ce spun că a fost adus în mod mincinos Cristi în acest conflict? Pentru că se încearcă să se prezinte intenționat o situație falsă, care nu are de-a face cu realitatea, mizând-se pe o vagă cunoaștere a datelor și pe ideea că odată aruncat noroiul, nimic în jur nu rămâne curat.
Și totuși nu voi lăsa să se întâmple asta: din dragoste pentru adevăr și pentru Cristi. Si mai ales pentru ca am fost acolo cand Mihai Fifor l-a obligat pur si simplu pe Cristi sa mearga la medic.
După părăsirea funcției de la Secretariatul de Stat al Centenarului, Cristi a fost chemat de către Mihai Fifor, la acea dată Ministru al Apărării, sa ii fie alaturi în cabinetul său, în calitate de consilier, funcție pe care a ocupat-o până la demisia domnului Fifor din functia de ministru. Într-un mod total neprincipial și lipsit de etică s-a spus că lui Cristi, internat la aceea dată în spital, i s-ar fi cerut demisia din dispoziția lui Mihai Fifor. Nu. Pur și simplu, conform legii, cabinetul ministrului este demisionar odată cu ministrul. Si toata lumea, ministru, director de cabinet, consilieri pleaca prin efectul legii. Așa s-au petrecut faptele și nu cum ticălos se încearcă să se exploateze emoțional cum că bolnav fiind Cristi ar fi fost abandonat pe patul unui spital. Mai mult, Mihai Fifor este cel care l-a obligat, la propriu, pe Cristi sa mearga la medic pentru o investigare medicală amănunțită la Spitalul Militar București, îngrijorat de starea de sanatate pe care o prezenta. Eram de fata si stiu. Efectiv, Mihai l-a obligat sa mearga la medic. În urma acestui demers au apărut și diferitele diagnostice îngrijorătoare care au determinat internarea sa ulterioară la Timișoara.
Acesta au fost faptele iar ele așa cum au fost prezentate pot fi susținute atât de noi cei sub ochii cărora s-au petrecut cât și de persoane cu rang militar, șefi de instituții medicale militare, în general oameni a căror credibilitate nu poate fi pusă la îndoială. Oameni care pot oricand povesti despre cum sare Mihai Fifor in ajutor atunci cand cineva este la ananghie. Fara sa stea pe ganduri macar o secunda. Iar cei care il cunosc, stiu ce fel de om este Mihai Fifor.
Închei obosit și trist această zi. Din păcate politica poate fi urâtă uneori. Mă gândesc însă apoi că este asemenea oricărui lucru care e bun în mâna celui bun și devine distrugător și urât în mâna celui rău intenționat. Mă mai gândesc că aceeași politică mi-a dat acest dar neprețuit, prietenia lui Cristi și atunci îmi ridic privirea privind cu încredere la ceea ce am putea deveni.”

De remarcat, că alegerile din PSD Arad sunt programate să aibă loc în data de 7 februarie. Deputatul Dorel Căprar a încercat să le amâne și l-a propus ca președinte interimar pe colegul său deputatul Adrian Todor, dar s-a izbit de refuzul conducerii centrale a partidului care a decis că social-democrații arădeni trebuie să-și aleagă în mod democratic și statutar noua conducere.

  1. Mi-e rusine ca sunt colega cu asemenea oameni. 🙁

    Raspunde
  2. Sper ca te referi la opozanții lui Fifor, care totuși a scos psd Arad din anonimat total. Față de de celalalt care a intronat teroarea și prostia în partid. Asta poate cu gașca de lingăi. E momentul, de fapt de mult era, sa plece. Spuneți adio.

    Raspunde
  3. Rad de voi cei de peste drum.

    Raspunde
    • În condițiile date au dreptate. Nu vezi ca ăsta nu cedează, chiar se crede bun, când ești oligofren nu îți dai seama ca ești departe de realitate.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.