China prin lentilele fotografice ale FotoClubPro Arad

China prin lentilele fotografice ale FotoClubPro Arad

Vernisajul expoziției „China, istorie și contemporaneitate” a avut loc marți seara, la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad.

Începând cu ora 17, arădenii au putut să se bucure de o parte a culturii chinezeşti suprinse prin lentilele fotografice ale artistului fotograf Nelu Scripciuc, președintele FotoClubPro Arad.

Evenimentul a fost prezentat de: Prof. Univ. Dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze; Prof. Ludovic Notaros, jurnalist; Dr. Andó Andrei, Directorul Direcției de Comunicare, Strategii și Administrație Publică din cadrul Consiliului Județean Arad şi Bogdan Blaga, managerul Complexului Muzeal Arad.

Surpriza serii a fost oferită de Thurzo Sandor din Oradea, singurul violonist din România care cântă muzică chineză tradițională. Acesta i-a încântat pe cei prezenți cu acorduri de pe meleagurile chinezeşti.

Expoziția este inclusă în programul conferinței despre cultura și civilizația chineză, ediția a cincea, a Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze.

Vă invităm să aruncăm o privire asupra unor metropole chinezești, în cadrul expoziției «China, istorie și contemporaneitate». Expoziția este o ocazie bună să observăm detaliile vieții din Luoyang, Jiaozuo, Kaifeng, Dengfeng, puțin cunoscute la noi dar metropole de nivel mondial”, a declarat Nelu Scripciuc, președintele FotoClubPro Arad.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.