Pe măsură ce nopțile se lungesc și vremea se răcește, canapeaua din fața televizorului și o carte bună devin din ce în ce mai tentante.
Pentru a vă ajuta să creați camera de zi confortabilă, vă împărtășim câteva sfaturile simple, pentru a profita la maximum de spațiul dvs. în această toamnă și iarnă. De la mobilier până la iluminarea stării de spirit, învățați cum să creați un cadru confortabil de living și să vă faceți spațiul mai primitor.
1. Păstrați căldura înăuntru
Este crucial să vă asigurați că sufrageria dvs. este bine izolată pentru lunile de iarnă. Începeți cu principalul vinovat pentru pierderea de căldură – ferestrele. Dacă sunt necorespunzătoare, merită să le înlocuiți cu unități cu geam dublu sau triplu pentru a ajuta la reținerea căldurii, pentru a menține curenții de aer și pentru a menține pragurile fără condens.
În plus, termostatele individuale de pe calorifere sunt utile, astfel încât să puteți regla temperatura fiecărei camere atunci când este necesar și să reduceți costurile de căldură.
2. Creați o paletă îndrăzneață
Folosirea culorilor bogate și profunde este o modalitate eficientă de a da o impresie de căldură. Negru închis și maro arată fantastic pe pereți și funcționează bine împreună, mai ales atunci când sunt asociate cu mobilier în culori contrastante, cum ar fi nuanțe de fructe de pădure și galben muștar. Mobilierul din lemn este, de asemenea, excelent în combinație cu o paletă întunecată.
Aduceți portocaliuri arse, roșii adânci, galbene muștar, tonuri de pământ sau culori saturate pentru o alegere mai îndrăzneață. Reflectarea anotimpurilor în casa dvs. este o modalitate excelentă de a vă împrospăta spațiul. Pentru a eleva cu adevărat aceste culori și a le aduce la viață, luați în considerare un amestec de aspecte creative, modele și texturi.
3. Adăugați puțină strălucire
Cuprul și alama funcționează foarte bine cu pereții gri și bleumarin. Puteți introduce un pic de strălucire în majoritatea schemelor de culori dacă alegeți detalii mici, cum ar fi perne, suporturi pentru căni și rame. Dacă vreți să mergeți și mai departe, optați pentru un tapet sau draperii cu un element metalic în design.
4. Iluminați ceea ce contează
Cu mai puține ore de zi în timpul iernii, este important să vă asigurați că fiecare cameră de zi confortabilă este bine luminată. Scopul este de iluminare de fundal moale, de preferință cu lustre de tavan care pot fi reglate și o lumină de lucru lângă canapea, pentru lectură.
Lumina slabă a lămpilor de masă este un plus excelent, cu becuri LED calde pentru a adăuga căldură și confort suplimentar camerei dvs. Cu cât lumina este mai galbenă, cu atât vă veți simți mai confortabil. Dacă aveți un colț mai întunecat, puteți folosi o lampă pentru a îl transforma într-un colț de lectură. Încercați să adăugați o lampă de masă pe bază de ceramică lângă fotoliul preferat sau pe ambele părți ale canapelei.
Când vă așezați pe canapea, nu doriți lumini superioare care să se simtă prea strălucitoare și reci. Pentru a obține senzația de confort – punctul în care corpul nostru se relaxează și simțim un sentiment de siguranță – cel mai bine este să stăm într-un buzunar de lumină. O lampă de podea reglabilă este perfectă pentru a realiza acest lucru, deoarece aruncă o lumină caldă într-o anumită zonă.
Pentru a crea un sentiment de echilibru în toată camera, luminile de perete pot crea, de asemenea, o lumină moale care nu domină. Încercați să le lăsați într-un circuit propriu, astfel încât să poată fi utilizate ca singură sursă de lumină.
5. Actualizați perdelele
Mai degrabă decât să modificăm întreaga schemă de culori, ar trebui să vă gândiți la opțiunile care vor potrivi pe tot parcursul anului pentru sufragerie. De exemplu, înlocuirea perdelelor ușoare de vară cu draperii grele iarna sau adăugarea căptușelilor, cum ar fi țesătura din lână termică, la perdelele ușoare, ca schimbări de anotimp.
Când se întunecă și plouă afară, tragerea perdelelor vă poate face camera de zi mai caldă și mai confortabilă. Pentru toamnă / iarnă, perdelele frumoase din in cu căptușeală interioară izolatoare sunt ideale. Din nou, alegeți culori calde, cum ar fi roșu și portocaliu, pentru a crea o ambianță caldă.
Foto: Arhiva
Lasă un comentariu