Cum alegeti un furnizor de gazduire web WooCommerce?

Cum alegeti un furnizor de gazduire web WooCommerce?

Alegerea unui furnizor de gazduire WooCommerce necesita unele cercetari. Va recomandam sa faceti o lista scurta a companiilor de gazduire pe baza criteriilor de mai jos si sa comparati mai multe optiuni pentru a gasi cea mai buna solutie pentru dvs.

Un serviciu de gazduire web pastreaza fisierele site-ului dvs. web si va „face” site-ul vizibil online atunci cand cineva tasteaza adresa site-ului dvs. intr-un browser. Ganditi-va ca o gazda web este similara cu o locatie fizica in care ati inchiria un spatiu pentru a construi un magazin. Alegerea unei gazde web neperformante este la fel cu inchirierea unui loc intr-o locatie proasta. O gazda web buna ofera baza pentru un magazin online rapid, sigur si stabil.

Tipul de gazduire web

Daca doriti sa lansati un magazin online, furnizorul ideal este unul care ofera gazduire web optimizata pentru WooCommerce. Tineti cont ca mentionarea cuvantului „WordPress” intr-o descriere nu dovedeste neaparat experienta. Cautati alte indicii pe site-ul companiei, cum ar fi bloguri cu tutoriale utile, sfaturi si indrumari despre lucrul cu WooCommerce sau WordPress.

Asistenta si mentenanta WordPress

Cand vine vorba de gazduire, poate fi tentant sa alegeti cea mai ieftina optiune. tineti cont ca asistenta de inalta calitate este costisitoare iar preturile reflecta adesea „cantitatea de ajutor” la care va puteti astepta daca aveti probleme. Puteti conta pe vechea zicala: „Primesti ceea ce platesti”.

Asigurati-va ca gazda dvs. ofera contact asistenta 24/7. Alegeti un pachet care include backup-uri si restaurari  fara taxe suplimentare.

Exista doua tipuri frecvent intalnite de planuri de gazduire WordPress:

  1. In timp ce specificatiile exacte depind de furnizor, planurile WordPress gestionate automatizeaza sarcini precum instalarea, actualizarile, securitatea si copiile de rezerva. Aceasta este o optiune excelenta pentru incepatori sau companii care nu doresc sa se ocupe de administrarea zilnica a site-urilor web. Cu toate acestea, planurile gestionate sunt de obicei mai scumpe si ofera mai putin control.
  2. Neadministrat. Acest tip de gazduire lasa mai multe sarcini in grija dvs. Serverele pot fi in continuare optimizate pentru performanta si securitatea WordPress, dar dvs. va ocupati de toate celelalte taskuri. Aceste planuri sunt de obicei mai ieftine si necesita o investitie in timp mai mare, dar aveti mai mult control.

Valoarea oferita de serviciul de gazzduire WordPress

Pentru a decide ce plan de gazduire este potrivit pentru dvs., incepeti prin a face o lista cu elementele de care va avea nevoie site-ul dvs.

Aceasta poate include:

→Volumul de trafic anticipat (vizitatori/zi)

→Spatiul de stocare necesar, mai ales daca site-ul dvs. va include o multime de videoclipuri sau imagini mari

→Un certificat SSL. Aceasta este o caracteristica esentiala de securitate pentru orice site web, dar mai ales pentru magazinele online. Certificatul SSL securizeaza datele personale ale clientilor dvs. si le „spune” motoarelor de cautare ca site-ul dvs. este de incredere.

→O retea de livrare a continutului (CDN). Content Delivery Network (CDN) precum CloudFlare este o caracteristica robusta de accelerare a site-ului care gazduieste imagini si fisiere statice precum CSS si Javascript pe un server terta parte. Site-ul dvs. web este afisat de pe un server geografic apropiat de fiecare vizitator, astfel incat un CDN este deosebit de util pentru magazinele cu public international.

→Un sistem de cache intern. De fiecare data cand cineva va viziteaza site-ul web, browserul sau trebuie sa incarce totul – imagini, videoclipuri si alte fisiere. Daca aveti memoria in cache activata, fisierele dvs. sunt stocate intr-o locatie secundara, astfel incat site-ul se incarca mai repede la accesarea acelorasi pagini web.

→Backup-uri automate, frecvente si acces usor la acestea fara taxe suplimentare.

→Software suplimentar de care ati putea avea nevoie. Gazduirea optimizata WordPress in special, include o selectie de teme premium si economii la pluginurile platite care, daca sunt relevante pentru site-ul dvs. web, va pot economisi bani pe termen lung.

→In general, veti cauta sa alegeti un pachet care sa serveasca cat mai multor nevoi. Daca sunteti la inceput cu cu magazinul dvs. online, atunci un pachet mic si ieftin ar putea fi suficient. In alte cazuri, avantajele adaugarii de functii precum un certificat SSL sau CDN ar putea depasi economiile planului de reduceri.

Scalabilitate

Chiar daca aveti un magazin mic la inceput, pe masura ce va extindeti afacerea dvs. ar putea depasi planul de gazduire.

Cautati o companie de gazduire care ofera upgrade facil al planului de gazduire. Un serviciu de hosting bun va poate ajuta sa actualizati cu usurinta pachetul atunci cand este necesar.

Timp de functionare si securitate

Poate cineva sa acceseze site-ul dvs. ori de cate ori vrea? Ocazional, din cauza unor probleme de intretinere sau de alta natura, serverul dvs. poate avea perioade scurte de nefunctionare (downtime). Uptime-ul este perioada de timp in care un server este functional, sau online. Acesta este, de obicei, exprimat ca procente, cum ar fi „99,9% uptime”. Un procent mai mare de 99% este de dorit.

  • Securitatea software-ului. WordPress necesita versiuni actualizate de software cum ar fi PHP si MySQL; asigurati-va ca serviciul dvs. de gazduire  ofera cele mai recente versiuni.
  • Scanare malware. Serviciul dvs. de gazduire web ar trebui sa ofere scanare anti malware si sa va anunte daca sunt identificate probleme de securitate.

Atat WordPress cat si WooCommerce sunt software open-source. Exista o comunitate mare de suporteri si dezvoltatori open-source si daca intampinati o problema probabil ca exista deja o solutie. Daca nu, este in general usor sa gasiti pe cineva care detine cunostintele necesare pentru a va ajuta.

Alegeti serviciul de gazduire WooCommerce potrivit

Alegerea unui serviciu de gazduire potrivit necesita o analiza atenta a nevoilor dvs. personale si a idealurilor pe care doriti sa le sustineti. Atunci cand alegeti un pachet de gazduire web WooCommerce, alegeti o companie care sa intruneasca cat mai multe dintre criteriile enumerate mai sus.

Foto: Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.