Cinci licee din Arad își așteaptă elevii cu panouri de atenționare „Cade tencuiala!”. Ce spune Primăria

Cinci licee din Arad își așteaptă elevii cu panouri de atenționare „Cade tencuiala!”. Ce spune Primăria

Decizia redeschiderii școlilor se va lua în data de 2 februarie de către autoritățile centrale. Dacă situația epidemiologică nu se agravează, elevii se vor întoarce la școală în data de 8 februarie, lucru pe care îl doresc atât profesorii, cât și părinții.

Astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal, s-a discutat și despre aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Arad pe anul școlar 2021-2022. La acest proiect de hotărâre au fost mai multe intervenții. Una, din partea lui Aur Csilla, consilier local al PSD, privind măsurile pe care le va lua Primăria pentru ca elevii să se întoarcă în siguranță la școală, în contextul pandemiei. Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, a răspuns că tot ceea ce ține de Primărie este rezolvat, și anume stabilirea cu CTP să se reia programului tramvaielor pentru anul școlar, verificarea sistemelor de încălzire, electricitate din unitățile de învățământ etc., însă, în ceea ce privește testarea și vaccinarea anti-COVID-19, acest lucru ține de DSP.

De asemenea, Codrin Dacian Vlad, consilier local al USR, a ridicat problema liceelor tehnologice din municipiu, care, spune acesta, au fost lăsate deoparte când a fost vorba de reabilitarea unităților de învățământ. Consilierul susține că cinci dintre acestea își așteaptă elevii cu tăblii cu avertismentul „Atenție! Cade tencuiala!”. Acestea sunt Liceul Forestier „Iuliu Moldovan”, Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară, Liceul Tehnic ,,Francisc Neuman”, Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad și Liceul „Aurel Vlaicu”. Dintre liceele cu profil tehnologic doar Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” a fost reabilitat, iar Codrin Dacian Vlad l-a întrebat pe edilul Călin Bibarț de ce nu se alocă fonduri și pentru aceste școli. Răspunsul a fost că încă bugetul local nu a fost realizat, iar când va fi finalizat se va afișa la transparență, iar atunci se vor vedea fondurile alocate pentru aceste lucrări. De asemenea, i-a atras atenția consilierului că aceste lucruri ar fi trebuit discutate în comisii, și nu la acest proiect, care privește doar aprobarea rețelei școlare.

Respectivul proiect de hotărâre a fost până la urma aprobat în unanimitate, însă nu știm cum și în ce condiții se vor întoarce elevii în clase, dacă se redeschid școlile în data de 8 februarie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.