Cinci modalități de asigurare a protecției la locul de muncă

Cinci modalități de asigurare a protecției la locul de muncă

Una dintre cele mai bune modalități prin care puteți asigura protecția muncii și puteți implenta un sistem de securitate cât mai puternic și eficient la locul de muncă constă în controlul cât mai precis al accesului. Un sistem de control al accesului funcționează pe baza unui software esențial pentru gestionarea și monitorizarea accesului la porți, uși, birouri, echipamente și nu numai.

Porți. Dacă deschiderea și închiderea porților principale ale clădirii de birouri fac parte din sistemul de control al accesului, verificarea de securitate începe de la intrarea în sine. Ar trebui asociat cu un dispozitiv de supraveghere ca CCTV, astfel încât personalul să poată confirma intrarea unui vizitator. Deschiderea și închiderea porților sunt operate în general prin intermediul unor încuietori specializate.

Uși exterioare. După intrarea principală, adică după intrarea pe poartă, urmează securitatea ușilor exterioare. Angajații își pot folosi pur și simplu cardurile de identitate pentru a deschide ușile, în timp ce vizitatorii sunt îndrumați către o anumită intrare. Un card de vizitator poate fi acordat atât timp cât vizitatorul se află în clădirea de birouri.

Domenii de contabilitate. Ar trebui să existe acces limitat la domeniile HR și de contabilitate. Angajatul sau vizitatorul ar trebui să primească permisiunea de a obține autorizația pentru aceste două departamente.

Zone de date și zone de depozitare. Securitatea rețelei ar trebui să fie o altă prioritate a companiei. Accesul la camere de server sau la zona de date ar trebui, prin urmare, să fie limitat. Același lucru este valabil pentru toate zonele critice.

Cititoare fără contact. Se referă la un card inteligent fără contact. Are un proces de instalare facil. În cazul în care sistemul de control al accesului este modificat, va fi necesară schimbarea cardurilor inteligente.

Biometria.  Biometria a devenit o parte comună a sistemului de securitate utilizat în clădirile de birouri. Amprenta, retina și geometria mâinilor sunt câteva dintre variațiile comune ale biometriei.

Prin urmare, o companie ar trebui să utilizeze un sistem de securitate puternic, iar angajații să coopereze, de asemenea, pentru a asigura siguranța informațiilor critice. În plus, este esențial să monitorizați întotdeauna sistemele existente de securitate la locul de muncă, procedurile, politicile și rezultatele acestora în mod regulat. Aceasta este una dintre cele mai bune strategii pentru menținerea securității la locul de muncă.

Nu amânați niciodată procedurile definite pentru a monitoriza mecanismul de securitate la locul de muncă. Dacă urmați sfaturile de mai sus pentru implementarea unor setări și procese eficiente de securitate fizică, puteți evita cu ușurință pierderile mari cauzate de furt, daune, accidente și altele asemenea.

(P)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.