Cinci motive să îţi cumperi un dispozitiv de calitate pentru curăţenie acasă

Cinci motive să îţi cumperi un dispozitiv de calitate pentru curăţenie acasă

Între un job care îţi solicita 5 zile pe săptămână, timpul de care ai nevoie ca să simţi că mai faci lucruri şi pentru tine şi orele care se cer petrecute în familie sau cu prietenii, curăţenia în locuinţa s-ar putea să ajungă un capitol cam neglijat.

Iată de ce e important să te orientezi către un aparat care să te ajute să faci ordine rapid şi să îndeplineşti chiar mai multe procedee deodată.

Economiseşti timp

Clasic, robot sau mop cu aburi – orice variantă de aspirator ai alege dintre cele amintite, tot nu beneficiezi şi de aspirare, şi de aspirare umedă sau chiar de spălare, pe baza aceluiaşi dispozitiv.

Aşadar, dacă vrei să investeşti în ceva care să te ajute să elimini rapid atât praful sau scamele, cât şi petele sau lichidele vărsate pe pardoseală, vei alege un un un aspirator bun cu spălare. Vei uita curând de momentele în care, după ce terminasei de aspirat, te gândeai că trebuie să te pregăteşti să mai şi dai cu mopul pe duşumea, gresie sau parchet.

Economiseşti energie

Nu numai că modelele noi de aspiratoare au motoare care vor consuma destul de puţini watti, prin comparaţie cu versiuni mai vechi, ci şi energia ta poate fi economisita. Pentru acest argument, aspiratorul robot este un exemplu clar, deoarece poate fi programat să facă ordine în locuinţă, chiar şi în timp ce tu eşti la serviciu.

Vii acasă şi găseşti parchetul curat şi covorul lipsit de scame? – Nu e ca şi cum ţi-a făcut şi o cafea, însă vei aprecia clar rezultatele, când tot ce îţi doreşti să faci, după o zi de muncă, e să iei cina şi să te relaxezi sau chiar să te uiţi la un episod pe Netflix.

Economiseşti bani

Nu e mai simplu să cumperi un produs multifuncţional, decât să ai câte un gadget pentru fiecare etapă a curăţeniei? De pildă, un aspirator 4 în 1 te va ajuta să aspiri uscat, umed, să colectezi lichide vărsate sau chiar să speli covorul şi mocheta. Ce-i drept, va trebui să investeşti la început mai mulţi bănuţi într-un model performant, dar îţi amortizezi rapid bugetul.

Ai grijă de cei dragi

Indiferent că eşti părinte sau ai animale de companie, capitolul igiena în locuinţa rămâne unul esenţial. Dar cum să îl consolidezi, fără a întrebuinţa substanţe periculoase pentru fiinţele dragi şi pentru mediu? – Simplu: fie aspiratorul cu spălare, fie mopul cu abur te-ar putea ajuta să dezinfectezi suprafeţele, fără să te gândeşti la clor sau alte formule care să îl conţină, alegând în schimb detergenţi delicaţi şi ecologici, în combinaţie cu temperaturi ridicate, care pot elimina deja majoritatea germenilor.

Nu neglijezi aspecte importante

Poate nu faci o legătură directă în mod conştient, dar o locuinţă care se întreţine greu te descurajează din a face ordine cu frecvenţa necesară. Ca un efect al bulgărelui de zăpadă, odată ce spaţiul în care trăieşti devine dezordonat şi poate chiar insalubru, nici la nivel mental nu te vei simţi la fel de bine.

Deşi probabil nu te-ai gândit niciodată la perspectiva asta, studiile arată că persoanele care neglijează curăţenia şi igiena personală sunt cele mai predispuse la depresie; aşadar, pot fi evitate destule emoţii negative, prin simplul fapt că trăieşti într-un mediu curat şi bine întreţinut.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.