AUTORITĂȚILE ÎN ALERTĂ: Cinci turiști maghiari, RĂTĂCIȚI ÎN MUNȚI, între localitățile Moneasa și Ștei

AUTORITĂȚILE ÎN ALERTĂ: Cinci turiști maghiari, RĂTĂCIȚI ÎN MUNȚI, între localitățile Moneasa și Ștei

Cinci turiști maghiari care intenționau să ajungă la Arieșeni au pus pe jar, vineri după-amiaza, autoritățile din județele Arad și Bihor, după ce s-au rătăcit într-o pădure dintre localitățile Moneasa și Ștei. Pentru că nu se știa cu exactitate în care dintre cele două județe se află, au fost trimise echipaje de salvare din ambele județe, în cele din urmă cei cinci fiind găsiți de salvamontiștii din Bihor.

Cei cinci se deplasau cu autoturismul înspre Arieșeni, folosindu-se de un GPS. La un moment dat au ales să meargă pe drumul care leagă localitățile Moneasa de Ștei, despre care credeau că este asfaltat, constatand la fața locului că de fapt nu este așa. Cu toate acestea, și-au continuat călătoria pana cand li s-a stricat autoturismul. Au decis să meargă pe jos pană la cea mai apropiată localitate după ajutoare, însă s-au rătăcit și au sunat la 112. Au efectuat două apeluri, primul a fost direcționat către dispeceratul din județul Bihor iar cel de-al doilea către dispeceratul din județul Arad

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a trimis în ajutorul acestora mai multe echipaje de salvare de la detașamentele din Arad și Sebiș. Tot în căutarea turiștilor maghiari au pornit și jandarmi și pădurari din Sebiș. În cele din  urmă după două ore și jumătate de căutări, cetățenii maghiari au fost găsiți de salvamontiștii bihoreni, pe raza județului Bihor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.