Cine e „de vină” pentru majorarea a prețului la energia termică furnizată arădenilor

Cine e „de vină” pentru majorarea a prețului la energia termică furnizată arădenilor

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, senatorul de Arad Mihai Fifor, susține că primarul Gheorghe Falcă este incapabil să gestioneze problemele orașului și că dă vina, ca de obicei, pe Guvern.

Senatorul spune că este contrariat de faptul că primarul municipiului „își arată din nou colții față de arădeni și pentru a-și masca incompetența administrativă, forțează în Consiliul Local Municipal scumpirea prețului Gigacaloriei.”

„După ce a fost plasat de colegii din PNL, conștienți că nu pot exporta incompetența la Bruxelles, pe un loc rușinos pe lista alegerilor europarlamentare, Falcă se razbună pe arădeni. Incapabil să gestioneze problemele orașului, primarul Gheorghe Falcă adoptă măsuri aberante, împovărând arădenii și aruncând vina, ca de obicei, pe Guvern. Ultimul bir pe care îl pregătește Falcă pentru arădenii care și așa suportă printre cele mai mari taxe și impozite locale din țară, în timp ce Primăria adună zeci de milioane de euro excedent bugetar, vizează scumpirea gigacaloriei pentru populație. Consilierii locali vor fi puși să voteze inițiativa primarului prin care arădenii vor plăti, dintr-o lovitură, cu 120 lei mai mult pentru gigacalorie, al cărei preț va ajunge la 391,74 lei. În loc să recunoască faptul că a falimentat cu bună știință sistemul de termoficare din Arad, că a pus lacătul pe CET și a ratat șansa de a reabilita rețelele termice în baza unei importante finanțări elvețiene, Falcă vrea acum să-i pună pe arădeni să suporte prețul incompetenței sale manageriale, dând vina pe Guvern și pe Ordonanța 114”, declară Fifor.

„Ordonanța de Guvern cu numărul 114 de anul trecut nu are nici o legătură cu scumpirea agentului termic pentru populație. Cum nu va avea ca influență creșterea prețului pentru energia electrică livrată consumatorilor casnici, referindu-se doar la consumatorii industriali de energie electrică. Ordonanța vizează alte lucruri cum ar fi, de exemplu, reducerea ROBOR, de care vor beneficia milioane de români cu credite la bănci. Actul normativ a fost gândit și promovat pentru a ajuta populația, nu pentru a o aduce la sapa de lemn. Incompetența edilului Aradului, care plantează mini-OZN-uri în sensurile giratorii, care a demolat stadioane, terenuri de sport și piețe și care aruncă banii pe studii de fezabilitate exorbitante, plătite din bani publici în folosul firmelor sale, este cea care face viața arădenilor grea și scumpă, nu OUG 114. Creșterea prețului gigacaloriei reflectă pierderile din rețelele de termoficare, peste 40%, care nu au putut fi reabilitate pentru că Gheorghe Falcă a pierdut banii elvețieni, 8 milioane de euro, pentru reabilitarea lor. Și tot Gheorghe Falcă are resurse financiare la buget, în excedentul bugetar uriaș pe care l-a acumulat, pentru a putea subvenționa în interesul cetățenilor majorarea tarifului pentru producerea gigacaloriei, conform normelor ANRE. Este un adevăr care trebuie cunoscut și care demontează minciunile celui care va rămâne în istoria Aradului cu supranumele de Falcă Demolatorul”, spune senatorul social-democrat arădean, Mihai Fifor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.