Cine se mai LUPTĂ cu Falcă? Mircea Purcaru, care-l ACUZĂ pe primar că nu este preocupat de valorile Aradului

Cine se mai LUPTĂ cu Falcă? Mircea Purcaru, care-l ACUZĂ pe primar că nu este preocupat de valorile Aradului

Mircea Purcaru, preşedintele PC Arad, l-a acuzat pe primarul Gheorghe Falcă de faptul că nu este preocupat de valorile locale.

„Ce pretenţii poate avea Primăria Municipiului Arad şi primarul Gheorghe Falcă la obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021 pentru oraş, în condiţiile în care nu te preocupă valorile Aradului? Un exemplu în acest sens este faptul că, deşi bustul lui Ioan Rusu Şirianu a dispărut de câteva luni de pe soclul aflat pe Aleea Personalităţilor, situată în spatele Palatului Administrativ al Aradului, municipalitatea nu este preocupată de găsirea acestuia sau, dacă nu se mai găseşte, de înlocuirea lui”, a declarat Mircea Purcaru.

În opinia acestuia, realizarea unui nou bust, copie după cel dispărut, nu ar implica cheltuieli foarte mari pentu bugetul local, la fel cum nu ar costa foarte mult nici cinstirea memoriei celor doi fii ai lui Ioan Rusu Şirianu, unul dintre ei locotenent-erou, căzut în lupta pentru reîntregirea ţării, la Turtucaia (1916), iar celălalt, scriitor.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, liderul conservatorilor arădeni a abordat şi problema Castelului de la Bulci, aflat în satul cu acelaşi nume de pe malul stâng al Mureşului, la aproximativ 70 km de municipiul Arad, unde a funcţionat până în urmă cu patru ani un preventoriu TBC, aparţinând Secţiei de Pneumoftiziologie a Spitalului Municipal.

„Cu toate că aparţinea Spitalului Municipal, municipalitatea arădeană nu a predat Castelul de la Bulci Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, împreună cu celelalte active, acesta rămânând în patrimoniul Primăriei municipiului reşedinţă de judeţ iar de patru ani nimeni nu a mai făcut nimic acolo. Iar acum, din câte se pare, primarul Falcă ar dori să-l vândă, dar nimeni nu ştie cui şi de ce”, a afirmat Mircea Purcaru.

Se ştie că, la ora actuală, Consiliul Judeţean Arad finanţează construirea unui alt Spital TBC în municipiu, clădirea în care funcţionează acesta în prezent fiind retrocedată.

„Pe de altă parte, ştiut fiind că bolile de plămâni necesită o perioadă mai lungă de recuperare, prin anii ’60 a fost înfiinţat un preventoriu TBC în incinta Castelului de la Bulci, zona atestată încă de pe vremea romanilor, oferind toate condiţiile climaterice, naturale etc. pentru recuperarea bolnavilor. Însă, în loc să fie reabilitat şi să fie păstrat în patrimoniul istoric al judeţului, castelul a fost lăsat în paragină, pentru ca ulterior să fie înstrăinat de către munipalitaea arădeană”, a adăugat Mircea Purcaru, preşedintele PC Arad.

  1. lasati nu va mai stresati dle Purcaru ca Falca este preocupat de castelul lui propriu si personal pe care si l-a facut pe malul Muresului in Aradul nou. ala nu e in paragina ci e luxos cum erau casele lui Ceausescu. ei vedeti ca se poate?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.