Cionca vrea banii transportatorilor

Cionca vrea banii transportatorilor

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad (CJA), vrea ca banii proveniţi din amenzile celor care distrug drumurile județene să fie folosiți pentru repararea daunelor produse de transportatori.

Potrivit acestuia, legea care reglementează amenzile acordate pentru depășirea tonajului pe drumurile județene este o lege proastă, pentru că banii colectați din amenzile celor care distrug drumurile nu pot fi folosiți pentru repararea pagubelor produse. Cionca susţine că unii transportatori depășesc intenționat tonajul și distrug drumul, aproape fără niciun fel de consecințe. Amenzile sunt aplicate de Consiliul Județean, dar ele merg în bugetul primăriilor comunale și, de cele mai multe ori, nu sunt încasate. Deci, Consiliul Județean, care modernizează drumurile din fonduri proprii sau fonduri europene, face investiția, suferă paguba, dar nu este despăgubit și nu primește de la transportatori nici măcar banii de amenzi, să îi poată investi în reparații sau modernizări acolo unde este cazul.

„În cazul drumurilor naționale nu funcționează același sistem. Acolo amenzile sunt încasate de administratorul drumului, spre deosebire de drumurile județene, unde banii din amenzi nu merg la Consiliul Județean. Asta deși noi cheltuim banii pentru investiție, noi cumpărăm cântarele cu care controlăm transportatorii, noi plătim salariile celor care realizează controlul și, în final, noi reparăm, din banii Consiliului Județean, drumurile distruse de transportatorii care nu respectă legea”, a spus preşedintele CJA.

De remarcat, că Iustin Cionca a solicitat tuturor președinților de consilii judeţene din vestul țării și Uniunii Naționale a Consiliilor Județene o poziție comună pe acest subiect.

Loading...
  1. […] post Cionca vrea banii transportatorilor appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.