CIRC, LACRIMI ȘI SUSPINE la ședința Consiliului Local Municipal. GUNOIUL RĂMÂNE

CIRC, LACRIMI ȘI SUSPINE la ședința Consiliului Local Municipal. GUNOIUL RĂMÂNE

Ședința Consliului Local Municipal de astăzi a fost marcată de tensiuni pe tema salubrizării din municipiul Arad. Primul punct de pe ordinea de zi a fost și cel de la care s-au iscat discuțiile în contradictoriu.

Proiectul de lege privind aprobarea atribuirii contractului de servicii de curățare a domeniului public (carosabil, trotuare) și de curățat și golit coșuri în municipiul Arad către SC Gospodărirea Comunala Arad SA (GCA) a fost respins. Erau necesare minim 16 voturi pentru, însă proiectul a fost respins cu 12 voturi pentru și 8 împotrivă, fiind prezenți la ședință 20 de consilieri locali. Acesta a fost retrimis administrației pentru a fi refăcut.

Beniamin Vărcuș, consilier local al PSD, a avut mai multe intervenții în care a menționat faptul că din această situație de criză PNL a făcut un „circ ieftin și a aruncat vina pe grupul PSD-ALDE”. De asemenea, consilierul a evidențiat în repetate rânduri faptul că soluția ca GCA să se ocupe de salubrizare este una ilegală, deoarece societatea nu deține suficiente utilaje și nici personalul necesar pentru a asigura acest serviciu, iar procedura licitației pentru desemnarea unei noi firme durează extrem de mult, problemă care trebuia rezolvată încă de anul trecut.

Lilioara Stepănescu, secretarul Primăriei, cedând probabil din cauza presiunii puse pe administrație, a explicat printre lacrimi că de când are această funcție s-a ocupat mereu într-o manieră corectă de nevoile arădenilor și că soluția propusă este perfect legală, potrivit legii 98/2016 privind achizițiile publice. De asemenea, Lilioara Stepănescu a spus că procedura licitației este una foarte complexă, a fost contestată și notificată, iar aceste contestații și notificări se rezolvă de comisii speciale la București.

De remarcat faptul că nici primarul Gheorghe Falcă și nici viceprimarul Călin Bibarț nu au participat la ședință.

În concluzie, nu se știe cine va aduna gunoiul de pe străzi în următoarele trei luni, cât se preconizează că va mai dura până la încheierea licitației, iar arădenii vor suporta tot mai greu această situație, mai ales odată cu venirea căldurii.

Vă lăsăm cu niște imagini (triste) surprinse pe străzile orașului nostru, Arad, în anul 2017.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.