CitiZenit anunță sfârșitul sezonului de la Teba

CitiZenit anunță sfârșitul sezonului de la Teba

Cei de la CitiZenit anunță că evenimentele programate în acest an la Teba se apropie de sfârșit. Iată ce au comunicat aceștia publicului:

Ne facem bagajele! Se apropie sfârșitul de sezon al activității citizenite la Teba, însă până atunci mai propunem câteva săptămâni pline de evenimente.

August la Teba

Luna august o încheiem renunțând la obligații. Miercuri, 31 august, de la ora 19, te invităm la hala Teba, din Piaţa Olimp, la conferinţa şi dialogul „Fericirea ca obligaţie – Perspective pentru o ecologie a minţii”, susţinute de Cristian Boboescu, consilier psihologic. „Stai chill”, „relaxează-te”, „fii puternic”, „îndeplineşte-ţi visele”…sunt câteva din comenzile principale pe care individul post-modern le primeşte în mod constant şi pe diverse căi, din partea mediului cultural de tip occidental. E un fel de „fă ce vrei”, doar ca această directivă vine cu o serie de precizări. Prin reviste, filme, programe de coaching şi dezvoltare personală, ceea ce se prezintă iniţial ca libertate de expresie, capătă treptat o formă. Societatea vrea o anumită expresie, „pozitivă”, non-critică, non-contemplativă, „veselă”. Pentru cei care încă nutresc o aplecare pentru analiza lucrurilor, care intuiesc sau practică forme ale fericirii care nu pot fi cuprinse prin apartenenţa la un grup social mai mare sau mai mic, lansăm o invitaţie la dialog. Să mai încercăm o dată, să vedem ce face şi ce desface în om impunerea unei gândiri sau a unei atitudini, chiar şi legate de ceea ce ar trebui să fie „fericirea”.

Evenimentul va începe cu o prezentare care va aduce în discuţie perspective pentru o ecologie a minţii, analizând concepte precum fericirea, dorinţa, libertatea în raport cu ideologia consumerismului şi se va încheia cu o serie de discuţii libere.

Septembrie la Teba

Chiar a doua zi profităm de faptul că toți arădenii s-au întors de prin vacanțe și concedii, odihniți și cu forțe proaspete, drept care începem și noi luna septembrie în forță, cu o aventură kino-sonoră de excepţie – proiecţia filmului „Metropolis” acompaniată live de Abator Industries, joi, 1 septembrie, de la ora 20, tot la hala Teba din Piaţa Olimp. „Metropolis” este un film cult care a schimbat fața cinematografiei mondiale. Regizat în 1927 de Fritz Lang, filmul este recunoscut pentru pionieratul în expresionismului german SF, acțiunea fiind situată într-un mediu urban distopic din viitor. Această capodoperă cinematografică a beneficiat de-a lungul timpului de variate interpretări ale coloanei sonore. Cum sună interpretarea celor de la Abator Industries, colectivul muzical din Bucureşti care trimit prin abordările lor sonore la muzica contemporană, ambientală, sunete psihedelice şi varii tendinţe experimentale, veți avea ocazia să expreimentați la rândul vostru, pe propria piele, pentru prima oară la Teba. Cu toate că grupul a participat la o serie largă de experienţe performative, având disponibilitatea artistică de a susţine atât concerte concept, cât şi proiecţii de filme mute însoţite de muzică live, performance-urile lor sunt direcţionate în zona improvizaţiei libere – așadar începem luna cu o premieră.

Performance-urile, filmele, cât și discuțiile se țin lanț în septembrie la Teba. Cum ne-am obișnuit, prima miercuri a fiecărei luni e ziua KineDok! Al șaptelea documentar din seria filmelor KineDok la Arad va avea loc în 7 august, de la ora 21. Documentarul norvegian „Bear Island” spune povestea a trei frați care își urmează visul și ajung la sud de Svalbard, pe Bear Island, pentru a se bucura de valurile pe care nimeni nu a mai făcut surf vreodată. Iar după proiecţie stăm la discuţii şi analizăm filmul împreună cu doi invitaţi speciali: Titus Muntean (regizor de film) şi Bogdan Belu (cofondator Enjoy The Ride, explorator şi pasionat de sporturi extreme).

Pentru prima oară în România, doar la Arad, spectacolul de teatru „Iepurele alb, iepurele roşu” al dramaturgului iranian Nassim Soleimanpour, tradus și produs de CitiZenit, se va juca joi, 8 septembrie, de la ora 20 la Teba. „Iepurele alb, iepurele roşu” este un experiment teatral provocator, fiind jucat de fiecare dată de către un alt actor care descoperă textul în momentul începerii spectacolului. Fără repetiții și fără regizor, acest îndrăzneț experiment teatral a fost tradus în mai mult de 20 de limbi și jucat de unii dintre cei mai importanți actori și performeri, de la John Hurt la Ken Loach și Whoopi Goldberg, iar în septembrie, la Teba, va fi jucat de Zoltan Lovas. Noi suntem convinși că ne așteaptă un performance teatral imprevizibil, de neratat și de neuitat.

Între 9 și 11 septembrie, cu bagajele pe jumătate făcute, CitiZenit-ul pleacă la festival, mai precis la PLAI, unde vă așteptăm pe Aleea Culturală.

Octombrie

În octombrie ne terminăm bagajele şi încheiem cu un mega-party, cum se cuvine, iar apoi plecăm de la Teba. Ce va fi în următorul sezon e încă surpriză!

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.