CIUDA ENGLEZILOR pe români este mare! Un MAGAZIN ROMÂNESC a fost INCENDIAT la Norwich, în estul Angliei

CIUDA ENGLEZILOR pe români este mare! Un MAGAZIN ROMÂNESC a fost INCENDIAT la Norwich, în estul Angliei

Votul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost urmat de o serie de incidente xenofobe.

Un magazin cu specific românesc din Norwich, estul Angliei, nu a scăpat nici el de furia atacatorilor, care au aruncat cu cărămizi în clădirea în care se afla, iar ulterior i-au dat foc.

Atacatorii au rămas neidentificați până la această oră, însă, datorită protestelor de vineri din oraș se presupune că motivul incendierii este de natură xenofobă. Poliția din localitate nu a anunțat încă detalii cu privire la investigațiile făcute la fața locului.

Premierul britanic David Cameron a promis că va lua măsuri pentru combaterea valului de incidente xenofobe înregistrat după vot.

„Nu vom tolera infracțiunile motivate de ură sau orice fel de atacuri împotriva oamenilor din cauza originii lor etnice”, i-a asigurat premierul Cameron pe parlamentarii britanici care i-au cerut în mod repetat să le ofere susținere cetățenilor comunitari care trăiesc în Marea Britanie.

Magazinul nu avea asigurare nici pe spațiu nici pe bunuri, așa încât, Helen Linehan, o britanică din Norwich a decis să organizeze o pagină de crowdfunding unde s-au strâns peste 10.000 de lire sterline, în doar câteva ore.

 

  1. De ce dați titluri tâmpite ?
    Nu e vorba de ciudă, ci pur și simplu un act de vandalism făcut de niște flăcăi care probabil că au fost băuți și și-au arătat frustrarea că au străini în țară.

    Raspunde
    • Sunt total de acord cu tine. Din câte văd şi la noi ca şi la ei, titluri şi subiecte în ziare şi la tv ce incită la violență şi ură. Întotdeauna am considerat că majoritatea ziariştilor şi reporterilor ori sunt tâmpiți ori este un plan ascuns unde se vrea dezinformarea oamenilor.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.