CJA a câştigat un nou proiect pentru modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean

CJA a câştigat un nou proiect pentru modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean

Consiliul Judeţean Arad a reuşit să obţină o nouă finanţare având ca destinaţie reabilitarea, modernizarea şi echiparea cu aparatură de specialitate a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, contractul fiind parafat la în penultima zi a anului trecut, a informat într-o conferinţă de presă Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.

Potrivit sursei citate, proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 3.1 – Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate, valoarea contractului fiind de 7.714.331,13 lei fără TVA, preţul fiind ferm în lei, el ne putând fi modificat pe perioada de derulare a contractului.

„Mă bucură faptul că am reuşit să accesăm încă un proiect european menit să îmbunătăţească şi să modernizeze condiţiile spitaliceşti ale judeţului nostru. Este un proiect necesar, care cuprinde atât modernizarea infrastructurii, cât mai ales dotarea cu echipament şi aparatură medicală la standarde europene”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Acesta a menţionat că proiectul are un grad ridicat de dificultate, deoarece în perioada lucrărilor nu se vor sista consultaţiile în totalitate, ci doar în acele zone în care se va lucra efectiv, medicii care îşi desfăşoară activitatea în aceste cabinete urmând să lucreze după amiaza.

„Practic, se va lucra „în trepte”, dacă pot spune aşa, pentru a nu afecta actul medical în perioada implementării proiectului”, a afirmat Nicolae Ioţcu.

Proiectul are două componente majore a căror realizare va duce la modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Urgenţă Arad. Prima componentă se referă la reabilitarea clădirii fiind obiectul unui contract de lucrări iar cea de-a doua la dotarea acestuia cu echipamente moderne de diagnosticare şi tratament, fiind obiectul unor contracte de achiziţii. Obiectivul general îl reprezintă dezvoltarea şi îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, pentru eficientizarea acestor servicii şi asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la serviciile de sănătate.

Proiectul prevede reabilitarea clădirii ambulatoriului, având o suprafaţă de peste 5.100 metri pătraţi, inclusiv consolidarea clădirii necesară în scopul transformării acesteia pentru asigurarea funcţiunilor şi cerinţelor beneficiarului; modificarea compartimentării interioare existente în prezent; repararea acoperişului tip terasă existent; anveloparea termică a clădirii; refacerea în totalitate a instalaţiilor electrice, sanitare şi termice, de ventilaţie, climatizare şi fluide medicale; instalarea unei centrale de climatizare şi ventilaţie.

Conform proiectului, se are în vedere realizarea unor cabinete integrate pentru specialităţile de Cardiologie, Gastroeterologie, Boli Interne, Oftalmologie, ORL, Pediatrie şi pentru Laboratorul de imagistică din cadrul SCJU.

Termenul de finalizare a lucrărilor ce vor fi executate de consorţiul alcătuit din firmele SC Ama – House SRL şi SC Micro Computer Service SRL, ambele din Arad, este data de 10.07.2015.

De menţionat că, în viitorul foarte apropiat, CJ Arad va lansa pe SEAP documentaţia de licitaţie pentru achiziţionarea de echipamente şi aparatură medicală, în valoare de peste 17 milioane lei, preşedintele Nicolae Ioţcu afirmând că „dacă licitaţia nu va înregistra contestaţii, ea s-ar putea încheia în cursul lunii iulie a acestui an, astfel ca modernizarea Ambulatoriului Integrat al SCJU Arad să se încheie în luna noiembrie a acestui an”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.