CJA a întors procesul de MILIOANE DE EURO pierdut cu Confort-ul lui Georgică Cornu: Înalta Curte a dispus REJUDECAREA!

CJA a întors procesul de MILIOANE DE EURO pierdut cu Confort-ul lui Georgică Cornu: Înalta Curte a dispus REJUDECAREA!

Consiliul Judeţean Arad (CJA) a câştigat, în sfârşit, în instanţă, împotriva SC Confort SA, care a obligat instituţia judeţeană, în urma unei sentinţe definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Timişoara, să plătească 2,8 milioane de euro către firma omului de afaceri Georgică Cornu, intrată între timp în insolvenţă.

Totul a pornit de la nişte lucrări pe care Consiliul Judeţean Arad nu le ceruse, dar Confor SA le executase şi emisese factură pentru ele. Consiliul Judeţean Arad a refuzat să plătească şi s-a ajuns în instanţă. Confort SA a câştigat în primă instanţă la Arad iar mai apoi la Curtea de Apel Timişoara, CJA fiind obligat, sub ameninţarea blocării conturilor, să achite suma către firma lui Georgică Cornu.

În tot acest timp, CJA a continuat să lupte împotriva sentinţei defavorabile, astfel încât în 31 martie 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a casat sentinţa Curţii de Apel Timişoara şi a trimis dosarul către rejudecare.

Potrivit lui Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, decizia Înaltei Curţi este un prim pas în ceea ce reprezintă scopul final al demersului: recuperarea celor 2,8 milioane de euro de la SC Confort SA.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad s-a referit şi la consilierii judeţeni care de-a lungul ultimilor ani l-au acuzat de complicitate cu SC Confort SA: „Îi rog acum pe consilierii judeţeni care au fost foarte vocali să-şi ceară scuze public pentru că ne-au acuzat (n.r. – pe conducerea CJA) de diferite complicităţi. Sentinţa Înaltei Curţi arată că noi am fost corecţi în modul cum ne-am apărat în acest caz. Iar Curtea de Conturi să nu mai reacţioneze la tot felul de declaraţii politice”.

  1. e greu de crezut ca se vor recupera banii… dar e bine ca se incearca 🙂

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.