CJA acuzat că ar fi invitat la Forumul Economic Internațional condamnați penal, pușcăriași și susținători ai agendei Kremlinului

CJA acuzat că ar fi invitat la Forumul Economic Internațional condamnați penal, pușcăriași și susținători ai agendei Kremlinului

Condamnați penal, pușcăriași și susținători ai agendei Kremlinului sunt invitați sub egida Consiliului Județean să conferențieze la Arad, susțin reprezentanții USR Arad.

Forumul Economic Internațional a avut loc în perioada 4 – 6 mai, tema aleasă pentru această ediție fiind „Relansarea dezvoltării și cooperării”.

„Organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Arad și Centrul Județean de Cultură, Forumul Economic Internațional și-a asumat dificila sarcină de a pune la aceeași masă invitați de marcă, perfect onorabili, cu persoane consacrate în spațiul public ca eurosceptici agresivi și pro-putiniști”, precizează reprezentanții USR Arad.

„Este jignitor pentru orice persoană decentă, cu vederi liberale, să regăsească printre invitați pe pușcăriașul Adrian Severin, pe Andrei Marga, pe Gheorghe Piperea; persoane care, sub aparența decenței politice sau academice etalate în program, conferențiază pe teme conspiraționiste, care îndepărtează România de la valorile europene. Este complet iresponsabil ca o instituție publică să ofere platformă și să gireze vederile acestor personaje, promotori ai agendei de la Kremlin, totul pe bani publici. România se află în plin război hibrid; societatea românească se află sub asaltul populiștilor, al eurofobilor deghizați în patrioți, care, iată, între 4 și 6 mai, au primit microfonul în Arad. Iar microfonul nu este montat oriunde, ci exact în sala în care s-au dus tratativele oficiale cu privire la soarta Transilvaniei şi unde s-au pus bazele Marii Uniri de la 1918, sală care (culmea!) este refăcută cu fonduri UE de Consiliul Județean. Parcă desprinsă din proverbul «dă-mi bani că-mi fată vaca, acum ia-i înapoi, că moare vițelul», capacitatea demonstrată zilele aceste de Consiliul Județean este cea de a se lăuda cu fondurile europene atrase, concomitent cu girarea discursului eurofob și prorus în Sala Unirii. Este, în același timp, de necrezut și real! S-a întâmplat zilele acestea la Arad.”, a declarat Adrian Wiener, deputat USR.

  1. Domnul profesor Marga are atâta minte încât toate capetele din USR, la un loc, nu o egalează. Un om de calibru. Ceea ce la USR nici în vise nu se vor afla.

    Raspunde
    • D-l Marga este un profesor de marxism-leninism colaborator al securitatii. Din grupul de clujeni verzi care au in frunte pe marele istoric Pop din fruntea rusinii nationale numita Academia Romana, plina de academicieni de care nu a auzit nimeni. Si care l-a respins pe Cartarescu cum l-au ras comunistii pe Blaga in anii 50. Cred ca au portretul lui Iliescu si Putin la birou.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.