CJA amenajează alte patru platforme de verificare a tonajelor vehiculelor care circulă pe drumurile județene

CJA amenajează alte patru platforme de verificare a tonajelor vehiculelor care circulă pe drumurile județene

Consiliul Județean Arad (CJA) amenajează încă patru platforme de verificare a tonajelor vehiculelor care circulă pe drumurile județene.

Consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiție ,,Amenajare platforme pentru verificarea tonajelor autovehiculelor” pe DJ708A km 40+420, partea dreaptă (U.A.T. Târnova), DJ682 km 126+930, partea dreaptă (U.A.T. Secusigiu), DJ 682 km 56+224 (U.A.T. Lipova) și DJ 682 km 12+450, partea stângă (U.A.T. Birchiș).

,,La fiecare investiție vom avea prevăzută și amenajarea locurilor de control a tonajului, pentru că ne dorim protejarea investițiilor în drumurile județene. Consiliul Județean Arad modernizează peste 650 km drumuri județene și ne dorim ca aceste lucrări să reziste cât mai mult. Depășirile de tonaj contribuie la degradarea prematură a asfaltului și cresc, implicit, cheltuielile de întreținere și reparații. Astfel, sunt necesare măsuri de verificare a respectării normelor legale de către transportatorii de mărfuri, privind tonajul maxim admis pe drumurile publice. Consiliul Județean Arad, în parteneriat cu ISCTR și Poliția, a efectuat numeroase controale. Doar în anul 2020, au fost date 647 de amenzi şoferilor care au circulat cu supratonaj pe drumurile judeţene din Arad. Repet faptul că interesul nostru nu este ca transportatorii să lucreze în pierdere, dar ne dorim să protejăm calitatea drumurilor județene, pentru ca arădenii să circule pe drumuri sigure și bune”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Verificările de tonaj se pot efectua permanent sau prin sondaj în locuri amenajate special prin oprirea și cântărirea vehiculelor de transport.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.