CJA mizează pe fonduri europene, pentru infrastructura rutieră a judeţului

CJA mizează pe fonduri europene, pentru infrastructura rutieră a judeţului

Consiliul Judeţean Arad intenţionează să depună un număr de opt proiecte din domeniul infrastructurii rutiere, pentru a obţine finanţare europeană. Cele opt proiecte vizează drumuri judeţene, care însumează o lungime de circa 150 de kilometri, din care aproximativ 32 de kilometri sunt drumuri pietruite. Valoarea estimată a tuturor proiectelor este de aproximativ 35 de milioane de euro.

„Investim în continuare în infrastructura de drumuri judeţene în mediul rural, deoarece considerăm că cetăţenii judeţului trebuie să aibă acces la infrastructură modernă. În fiecare an alocăm sume importante atât pentru drumurile din interiorul comunelor, cât şi pentru drumurile care fac legătura între comune. Dar, cu toate strădaniile noastre, doar din fondurile Consiliului Judeţean este foarte greu să modernizăm şi să întreţinem întreaga structură rutieră a judeţului nostru, de peste 1200 de kilometri. Fondurile europene reprezintă o oportunitate de care trebuie să ne folosim. Vom depune cele opt proiecte pentru finanţare prin Planul Operaţional Regional, unde sunt şanse mai mari să obţinem bani europeni. Uniunea Europeană pune un accent deosebit pe dezvoltarea regională, iar Consiliul Judeţean Arad mizează pe această politică europeană”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

De menţionat că prioritare sunt primele cinci proiecte, celelalte trei fiind considerate „de rezervă”. Argumentul tehnic este dat de faptul că primele cinci proiecte (enumerate mai jos) fac legătura cu tronsoane din reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T – The Trans-European Transport Networks), deci au şanse sporite să fie finanţate din fonduri europene, în timp ce celelalte trei proiecte sunt privite ca o perspectivă de dezvoltare.

Cele opt tronsoane de drum vizate sunt:
DJ 709- Arad-Seleuş;
DJ 572-Limită judeţ Timiş-Lipova, parte a proiectului Berzovia-Buziaş-Lipova;
DJ 691 Limită jud. Timiş-Neudorf;
DJ 709E Sâmpetru-German-limită jud. Timiş;
DJ 682 Limită judeţ Timiş-Birchiş; Felnac – limită judeţ Timiş;
DJ 794 Mişca-Apateu-Berechiu;
DJ 792C Buteni-Şilindia-Târnova-Pâncota;
DJ 609 limită jud. Timiş -Zăbalţ.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.