CJA şi Primăria Ineu atrag bani pentru spitale

CJA şi Primăria Ineu atrag bani pentru spitale

Consilierii judeţeni au adoptat Hotărârea de Consiliu privind aprobarea proiectului „Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţul Arad la servicii medicale de urgenţă”, în valoare de 5.993.690,66 lei (inclusiv TVA) un parteneriat între Ministerul Sănătăţii – lider de proiect, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi Primăria Oraşului Ineu.

De asemenea, s-a aprobat şi contribuţia Consiliului Judeţean, însumând 116.919,16 lei, (2% din cheltuielile eligibile).

„A fost aprobată în unanimitate întreaga valoare a acestui proiect, respectiv contribuţia din fonduri europene şi din bugetul statului, precum şi contribuţia Consiliului Judeţean, în valoare de 2 la sută. «Urgenţele» constituie o prioritate absolută, locul unde se salvează vieţi, unde se lucrează «la foc continuu» şi unde nu doar priceperea medicilor şi performanţa aparaturii sunt importante, ci şi factorul timp. De aceea, îmbunătăţirea condiţiilor de la Unitatea Primire Urgenţe este o preocupare permanentă pentru Consiliul Judeţean”, a declarat preşedintele Iustin Cionca. Obiectivul acestei investiţii a fost acela de îmbunătăţire a accesului la serviciile medicale, având în vedere faptul că această secţie de urgenţe este singura din judeţ, la serviciile căreia apelează toţi arădenii.

Menţionăm că din totalul de 5.993.690,66 de lei, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, îi revin 5.845.957,93 de lei, iar Spitalului din Ineu, prin Primăria locală, i-au revenit 147.732,73 de lei, reprezentând echipamente medicale şi salarii.

De remarcat, că pentru depunerea cererii de finanţare este necesară semnarea Acordului de parteneriat, precum şi adoptarea unei Hotărâri de Consiliu, privind aprobarea proiectului şi a cheltuielilor legate de proiect.

Încă 13,7 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Arad

În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Arad a fost aprobat şi proiectul ,,Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populaţia judeţului Arad”, pentru a fi finanţat din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 13.741.117,23 lei (inclusiv TVA).

„Avem proiecte de 52 milioane de euro din fonduri europene pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, în condiţiile în care Guvernul României a alocat 0 lei pentru aparatură şi dezvoltarea spitalului din Arad. Acest proiect de accesibilizare a serviciilor medicale în ambulatoriu face parte din strategia noastră de realizare a unui spital mai eficient, de asigurare a unor servicii medicale mai eficiente”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Proiectul va fi depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, în parteneriat, cu lider de proiect Ministerul Sănătăţii, iar ca parteneri Consiliul Judeţean Arad, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi Spitalul Orăşenesc Ineu. Consiliul Judeţean va beneficia de 8.885.127,78 lei, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă de 4.810.080,45 lei, iar Spitalul din Ineu de 45.909,00 lei. Sumele sunt destinate pentru modernizarea Ambulatoriului (CJA), respectiv pentru echipamente medicale (cele două spitale).

De asemenea, în cadrul aceleiaşi hotărâri, s-a aprobat contribuţia proprie a Consiliului Judeţean, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului: 177.702,57 lei.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.