CJA va aloca bani pentru înființarea unei noi secții COVID care va funcționa în incinta Spitalului de Oncologie

CJA va aloca bani pentru înființarea unei noi secții COVID care va funcționa în incinta Spitalului de Oncologie

Consiliul Județean Arad (CJA) va aloca bani pentru înființarea unei noi secții COVID care va funcționa în incinta Spitalului de Oncologie.

Consilierii județeni arădeni au votat, în ședința de astăzi, alocarea unor sume importante pentru sistemul sanitar, sursa finanțării fiind excedentul bugetar al Consiliului Județean Arad. Peste 1,7 milioane de lei s-au aprobat pentru îmbunătățirea și modernizarea condițiilor spitalicești în Arad.

„Excedentul bugetar s-a dovedit din nou util, pentru a finanța investițiile derulate de Consiliul Județean Arad. Astăzi, am suplimentat fondurile pentru două domenii de maximă importanță pentru sistemul de sănătate arădean: medicina cardiovasculară și oncologia. Prețuim viața și sănătatea fiecăruia, de aceea ne dorim ca toate secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad să se ridice la standarde de diagnosticare și tratament cât mai performante”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Astfel, s-au aprobat 572.000 lei pentru realizarea documentației și a Proiectului Tehnic privind „Reabilitarea serviciilor spitalicești în domeniul medicinei cardiovasculare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad”.

De asemenea, la noul spital de oncologie, au fost suplimentate fondurile necesare cu 1.129.000 lei, suma fiind necesară din cauza creșterii prețurilor la aparatură, dar și pentru dotări specifice unei secții COVID, astfel încât în cazul unui nou val pandemic Spitalul de Oncologie să fie pregătit să trateze concomitent pacienții atât pentru afecțiunile specifice, cât și pentru infecții virale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.