CJA va transfera către patru administrații locale mai multe bunuri din patrimoniul propriu

CJA va transfera către patru administrații locale mai multe bunuri din patrimoniul propriu

Consiliul Județean Arad dorește să dețină în patrimoniu doar bunuri de interes județean.

Printr-o serie de proiecte de hotărâre, Consiliul Județean Arad (CJA) dorește să transfere către patru administrații locale mai multe bunuri din patrimoniul propriu, care fac parte din sistemul de alimentare de apă și se află în raza teritorială și în folosința respectivelor administrații: Almaș, Pilu, Târnova și Moneasa. De asemenea, CJA va prelua de la trei comunități locale astfel de bunuri, Nădlac, Pâncota și Ghioroc, pentru a putea continua programul de investiții în acest domeniu.

„Sunt bunuri din patrimoniul public al judeţului Arad aferente sistemului de alimentare cu apă şi canalizare care nu sunt de interes judeţean. Transferăm aceste bunuri către administrațiile locale, pentru că practic aparțin acestor comunități și nu e logic să se regăsească în inventarul Consiliului Județean. Vom prelua, în schimb, alte bunuri, de la alte comunități  pentru a putea investi în localitățile respective”, a declarat Iustin Cionca (foto), președintele Consiliului Județean Arad.

Prin aceste transferuri, administrația județeană continuă proiectul de clarificare a patrimoniului propriu al instituției, astfel încât în acest patrimoniu să se regăsească doar bunuri de interes județean.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.