CJSU Arad s-a RĂZGÂNDIT: Localurile, cinematografele și sălile de spectacol se REDESCHID

CJSU Arad s-a RĂZGÂNDIT: Localurile, cinematografele și sălile de spectacol se REDESCHID

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Arad (CJSU) revine asupra măsurilor anunțate marți.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a revenit asupa măsurilor considerate de unele persoane prea aspre și în dezacord cu deciziile luate la nivel național, drept urmare de vineri restaurantele, barurile și sălile de spectacol se redeschid, acestea putând funcționa la capacitate redusă.

În cazul în care municipiul și celelalte localități de pe raza județului vor depăși pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, respectivele activități vor fi suspendate. Până în prezent, în județul nostru pragul de 3 la mie a fost depășit doar în localitățile Zerind, Curtici, Livada și Tauț.

Iată ce spune textul hotărârii:

Art. 1. Se modifică art. 1 din Hotărârea nr.56/13.10.2020 a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care va avea următorul conținut:

„(1) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6 – 23, în perioada 16.10.2020 – 29.10.2020, în localitățile: Arad, Chișineu-Criș, Sântana, Cărand, Gurahonț, Iratoșu, Șagu, Șimand, Socodor, Șofronea, Vărădia de Mureș, Vârfurile, Vladimirescu și Zărand, respectiv fără a depăși cu 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6 – 23, în celelalte localități ale județului, cu excepția localităților: Curtici, Livada, Tauț și Zerind.

(2) Activitatea prevăzută la alin. (1) este interzisă în localitățile: Curtici, Livada, Tauț și Zerind.

(3) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6 – 23, în perioada 16.10.2020 – 29.10.2020, în localitățile: Arad, Chișineu-Criș, Sântana, Cărand, Gurahonț, Iratoșu, Șagu, Șimand, Socodor, Șofronea, Vărădia de Mureș, Vârfurile, Vladimirescu și Zărand, respectiv fără a depăși cu 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6 – 23, în celelalte localități ale județului, cu excepția localităților: Curtici, Livada, Tauț și Zerind.

(4) Activitatea prevăzută la alin. (3) este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare din localitățile: Curtici, Livada, Tauț și Zerind.

(5) În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la alin.(1) și (3) este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

(6)   Este interzisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.‟

Art. 2. Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între mese și participarea a maxim 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Art. 3. Se modifică art. 2 din Hotărârea nr.56/13.10.2020 a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care va avea următorul conținut:

„(1) Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurate în spații închise în următoarele domenii: activități în piscine, locuri de joacă și săli de jocuri.

(2) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în perioada 16.10.2020 – 29.10.2020, în localitățile: Arad, Chișineu-Criș, Sântana, Cărand, Gurahonț, Iratoșu, Șagu, Șimand, Socodor, Șofronea, Vărădia de Mureș, Vârfurile, Vladimirescu și Zărand, respectiv fără a depăși cu 50% din capacitatea maximă a spațiului, în celelalte localități ale județului, cu excepția localităților: Curtici, Livada, Tauț și Zerind.

(3) Activitatea prevăzută la alin. (2) este interzisă în localitățile: Curtici, Livada, Tauț și Zerind.

(4) Se instituie obligația operatorilor economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, îngrijire personală, primire turistică cu funcțiuni de cazare precum și activități de lucru în birouri cu spații comune în sistem deschis de a respecta normele de prevenire stabilite prin actele normative în vigoare.

(5) Se instituie obligația operatorilor economici prevăzuți la alin. (2) de a respecta orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin actele normative în vigoare și de a organiza activitatea astfel încât să asigure, la intrarea în spațiu, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu cât și pentru clienți și de a respecta normele de igienă sanitară stabilite prin actele normative în vigoare.‟

(6) În interiorul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici nu se permite exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri, precum și a activității barurilor, cluburilor și discotecilor.‟

Art. 4. Se modifică art. 3 din Hotărârea nr.56/13.10.2020 a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care va avea următorul conținut:

„(1) Organizarea și defășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului  până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, în perioada 16.10.2020 – 29.10.2020, în localitățile: Arad, Chișineu-Criș, Sântana, Cărand, Gurahonț, Iratoșu, Șagu, Șimand, Socodor, Șofronea, Vărădia de Mureș, Vârfurile, Vladimirescu și Zărand, și cu 50% din capacitatea maximă a spațiului în celelalte localități ale județului, cu excepția localităților: Curtici, Livada, Tauț și Zerind.

(2) Activitatea prevăzută la alin. (1) este interzisă în localitățile: Curtici, Livada, Tauț și Zerind.

(3) Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise în perioada 16.10.2020 – 29.10.2020, în localitățile: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Sântana, Cărand, Gurahonț, Iratoșu, Livada, Șagu, Șimand, Socodor, Șofronea, Tauț, Vărădia de Mureș, Vârfurile, Vladimirescu, Zărand și Zerind.

Art. 5. Se modifică art.1 alin. (4) și (5) din Hotărârea nr.55/09.10.2020 a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care vor avea următorul conținut:

„(4) Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășorară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin actele normative în vigoare.

(5) Organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase, este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate. Se interzice participarea la procesiunile și/sau pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reședința în localitățile în care se desfășoară aceste activități.‟

Art. 6. (1) Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

(2) Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

(3) Se interzice organizarea/desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit pct.2-18 din Anexa nr.3 la H.G. nr.856/2020.‟

Art. 7. Se modifică art.4 din Hotărârea nr.56/13.10.2020 a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care va avea următorul conținut:

„Se suspendă activitatea în piețele de toate categoriile, bâlciuri, oboare, târguri săptămânale etc., cu excepția piețelor agroalimentare și a zonelor în care se comercializează produse agroalimentare (legume și fructe), pe o durată de 14 zile (începând cu data de 16.10.2020 și până la data de 29.10.2020 orele 2400), situate în localitățile: Arad, Chișineu-Criș, Curtici, Sântana, Cărand, Gurahonț, Iratoșu, Livada, Șagu, Șimand, Socodor, Șofronea, Tauț, Vărădia de Mureș, Vârfurile, Vladimirescu, Zărand și Zerind.‟

Art. 8. Se modifică art.5 din Hotărârea nr.56/13.10.2020 a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care va avea următorul conținut:

„Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 de metri de intrarea în perimetrul școlii, în toate spațiile publice deschise din localitățile: Curtici, Livada, Tauț și Zerind, precum și pentru candidații și echipele de campanie în timpul evenimentelor/întrunirilor/acțiunilor aferente campaniei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020.‟

Art. 9. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad va transmite prezenta hotărâre membrilor C.J.S.U. Arad, instituțiilor și autorităților publice cu responsabilități în această materie, precum și unităților administrativ-teritoriale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.