Clădirea unde funcționau TURNĂTORIA și ATELIERUL MECANIC al Liceului „Iuliu Maniu”, transformată în CAPELĂ

Clădirea unde funcționau TURNĂTORIA și ATELIERUL MECANIC al Liceului „Iuliu Maniu”, transformată în CAPELĂ

Clădirea în care funcționau turnătoria și atelierul mecanic al fostului Liceu Tehnologic „Iuliu Maniu” va avea o nouă destinație.

Potrivit unui nou proiect de hotărâre care se va afla pe ordinea de zi a ședinței de luni a Consiliului Local Municipal,  imobilul alcătuit din clădire și teren, proprietate publică a Municipiului Arad, situat în Arad, cu intrare din str. Udrea, va deveni din imobil cu destinația de unitate de învățământ preuniversitar de stat, un imobil la dispoziția Consiliului Local al Municipiului Arad, pe perioadă determinată de 15 ani.

Imobilul este actualmente neutilizat în procesul instructiv-educativ. Construcția dezafectată este veche, de aproximativ 50 ani. Municipalitatea propune, la inițiativa unității de învățământ, transformarea sa într-un cabinet de religie și, respectiv, în capelă, în afara orelor de curs.

Din anul școlar 2016/2017, Școala gimnazială nr. 5 a fuzionat cu Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Arad, rezultând Liceul Național de Informatică Arad, cu sediul pe Calea Iuliu Maniu nr. 39-43.

„Pentru a opri degradarea edificatului nefolosit, unitatea de învățământ, în calitatea sa de administrator al imobilului propune transformarea acestuia în cabinet de religie, utilizat în cadrul programei școlare, iar în afara orelor de curs va funcționa cu statut de capelă parohială pentru cultul ortodox român – persoană juridică de utilitate publică. Precizăm că intrarea se face direct din strada Udrea, fără a afecta incinta școlii”, se arată în Referatul de aprobare.

Proiectul de hotărâre va fi supus la vot luni, în cadrul ședinței ordinare a CLM.

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.