Claudia Boghicevici: „Guvernul PSD, o piesă defectă în «maşinăria UE»”

Claudia Boghicevici: „Guvernul PSD, o piesă defectă în «maşinăria UE»”

Deputata Claudia Boghicevici, coordonatoarea departamentului Muncă şi Protecţie Socială în Guvernul Alternativă PDL, trage un semnal de alarmă în privinţa lipsei totale de reacţie a Guvernului PSD faţă de programele europene destinate combaterii şomajului în rândul tinerilor.

„Pentru a pune capăt trendului negativ al ratei şomajului, mai ales în rândul tinerilor, Europa activează maşinăria de joburi, iar una din piesele importante în acesta este Programul European «Garanţia pentru Tineri», urmat de un acord între Parlamentul European şi Statele Membre. Programul este finanţat cu peste 800 milioane euro pentru următorii 6 ani, aceştia urmând să fie folosiţi în promovarea solidarităţii sociale, întărind reţeaua de joburi şi promovarea anteprenoriatului. Din păcate, Guvernul PSD este prins şi de această dată cu temele nefăcute, exclusiv din vina sa. România trebuia să fie pregătită pentru demararea implementării acestor programe încă din 2013, iar guvernele PDL au elaborat toată legislaţia necesară, însă Guvernul socialist al lui Victor Ponta, în loc să o pună în aplicare, a aruncat-o la coşul de gunoi.Nu era în concordanţă cu interesul său şi al partidului său de a manipula electoratul, inclusiv tineretul, prin măsuri populiste, de aşa zisă protecţie socială, însă profund nocive pe termen mediu şi lung. Acum, fiind din nou în campanie electorală, pentru a ajunge la Cotroceni, Victor Ponta încearcă să-i ademenească pe tineri prin false măsuri de protecţie, gen studenţie fără diplomă de bacalaureat, care, însă, vor avea drept rezultat accentuarea excluziunii de pe piaţa europeană a muncii”, declară Claudia Boghicevici (foto).

„20 milioane euro pe an vor merge la îmbunătăţirea EURES, un portal european de joburi, ce pune în balanţă cererea şi oferta. Serviciul are peste 800 de consilieri pregătiţi să ofere suport, însă aceasta nu foloseşte la nimic dacă instituţiile statului român nu sunt pregătite să îşi îndeplinească sarcinile care le revin. Ele sunt cele care trebuie să le ofere tinerilor garanţia că nu vor fi escrocaţi de către falşi angajatori din exterior, că nu vor ajunge în postura de sclavi, cum din păcate, se mai întâmplă”, mai precizează Claudia Boghicevici.

„Statele membre şi instituţiile europene încearcă să stimuleze crearea locurilor de muncă, făcând piaţa muncii mai flexibilă, dar, totusi, sigură pentru angajaţi. Ca şi celorlalte ţări, României i se pun la dispoziţie fonduri importante, dar dacă Guvernul PSD continuă pe linia indolenţei şi incapacităţii de a folosi aceşti bani, România va fi doar o piesă defectă în angrenajul maşinăriei UE, cu consecinţele de rigoare pentru toţi românii”, conchide Claudia Boghicevici.

  1. Guvernarea Ponta ne omoara in plan calculat, nu ne dam seama ce decizii gresite si cu cata nepasare ne trateaza si trateaza viitorul Romaniei, deoarece suntem prea ocupati sa avem ce manca maine…
    In asta ne transforma guvernarea actuala…intr-un popor de sclavi cu diplome false

    Raspunde
  2. las ca nici cu guvernarea Boc nu ne-a fost rusine. a adus foametea in tara!

    Raspunde
  3. Dle PUPU,desi intru rar,vad ca sunteti activ in a va da cu parea si e bine ca ce stiti scrieti…foamea,saracia,jaful,distrugerea natiei a adus-o ion iliescu si camarila lui bolsevico-securistas! Trebuie doar sa cititi,sa intelegeti,sa ganditi, fara patima,cu realism si eleganta. Mergeti la CLUJ-NAPOCA,documentati-va in segmentul academic/educat-nu doar in cel semidoct- si realizati de ce Dl.Emil Boc a fost ales primar. Sau la Cluj-Napoca nu sau redus salariile??? Ganduri bune!

    Raspunde
  4. Guvernul Ponta trebuie oprit ca tot mai rau va fi

    Raspunde
  5. va urasc portocaliilor !!

    Raspunde
  6. pana la pdl-isti, nu a fost unu care sa-mi bage mana in buzunar si sa-mi ia din amaratul de salar. Handicapatii !! sa dispara de pe fata planetei !

    Raspunde
  7. barbat sau femeie,ardelean/ca sau cocotat/a in occidentul Romaniei,in vest,felicica stai rau cu intelighentia! nu pdl-istii au pradat tara iar salariul este mizerabil,nu pdl-istii au vandut Petromul,perla economiei, cu bogatiile subsolului lasate de DZEU si azi platim combustibilul mai scump ca-n vest,ci adrian nastase daca ai auzit/citit de/despre el,criminalul imbuibat al tarii,cu avere de sute de milioane de euro,iar azi puscariasul da lectii prostimii din puscarie…in America primea 300 de ani de puscarie si aferea confiscata…este greu sa intelegi-pt.asta trebuie sa citesti,sa ai capacitate intelectuala,sa fi sincer cu tine in primul rand,adica,sa te RESPECTI,nu sa scrii ce-ti spun propagandistii rosii la care sigur te uiti!?- ca,in plina criza mondiala,pdl-istii au salvat tara prin masurile dure luate,dar n-au vandut-o…gandeste liber,citeste ce scriu intelectualii tarii,nu statutul iliescian si,poate,te vei lumina desi…gand bun!

    Raspunde
  8. Bai cretinoidule , lumea nu se imparte in alb si negru , in PDL si PSD . pentru ca nu e nici o diferenta intre ei , dar faptul ca aperi si faci propaganda PDL , si pro basescu arata faptul ca faci parte dintr-e ei si esti direct interesat de fiecare data dand cineva ii critica .
    asa ca fii bun ,fa ciocul mic , si dute in munti fraiere ca aici nu mai e loc de gunoaie portocali .

    Raspunde
  9. Nu obisnuiesc sa raspund unor personaje care folosesc expresii din cort,o fac, pt.ca o specie care nu gandeste,trebuie educata! Nu sunt membru la nici un partid,n-am lipit afise sa obtin vreo functie,sunt un om liber.Cand spun ceva,spre deosebire de spalatii pe creier,o fac responsabil,f.bine documentat si cu argumente.Te intreb”intelighentule,Petromul a fost vandut de PDL,de Dl.presedinte Basescu? Zacamintele petrolifere,crema siderurgiei,contractul Bechtel etc.sunt opera psd-ului condus de puscariasul ouator,nastase? Ca sa intri in dialog onest cu oricine de pe net,cred ca trebuie sa fi citit o carte in viata ta,sti,macar aia,”ABC-ul comportarii civilizate”,a bunelor maniere! Crezi ca daca esti obraznic,nesimtit in exprimare,needucat si fara eleganta,cu vocabular de Ferentari/gadea/badea et co,cu urlete de jivina psd-ista dar fara argumente, esti mai credibil? Esti inteligent,convingator? Nu jignind esti mai destept,insule!!! Si inca ceva,Dl.presedinte Basescu si cei intelepti din structurile statului,adevarati patrioti-tu n-ai de unde sa sti astea- au adus americanii in Romania,ii poti vedea la Deveselu,la M.Kogalniceanu,cei rosii au adus si-i vor duce pe rusi…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.