Claudia Boghicevici: „Am insistat și am obținut bani în plus pentru mii de pensionari din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională!”

Claudia Boghicevici: „Am insistat și am obținut bani în plus pentru mii de pensionari din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională!”

Ca urmare a intervenției deputatului PNL Claudia Boghicevici, pensionarii din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională care sunt membri ai uniunilor de creatori vor primi indemnizația de care beneficiau până în ianuarie 2016 și care le-a fost sistată pe nedrept.

Deputatul PNL a anunțat azi adoptarea de către Parlamentul României a unui amendament la Legea nr.8/2006 privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică pentru a include și pensionarii militari și din alte sisteme de asigurări sociale din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale.

„Mă bucur că am găsit astăzi înțelegere la colegii deputați pentru a include printre beneficiarii acestei legi și pe cei din sistemele de apărare, ordine publică și asigurare națională. Era o discriminare faptul că legea includea doar pensionarii civili, membri ai uniunilor de creatori, ignorând eforturile și prestanța publică pe care o au și cei din sistemul militar. Inițial amendamentul din Comisia de muncă prevedea doar o indemnizație cu o valoare de 10% din pensia cuvenită titularului, față de 50% în cazul pensionarilor civili, însă am reușit să îi conving că nu putem îndrepta o discriminare existentă  cu o nouă discriminare”, spune Claudia Boghicevici.

„Având în vedere dedicarea cu care acești oameni profesează, în orice condiții, prestigiul pe care îl au în societate, era absolut necesar să rezolvăm această eroare. Sper că legea va intra în vigoare în cel mai scurt timp, iar de noile prevederi vor beneficia toți pensionarii militari și din alte sisteme de asigurări sociale din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute, adică apartenența la uniunile de creatori. Fondurile necesare plăţii drepturilor pentru aceste persoane vor fi asigurate din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne sau al Serviciului Român de Informaţii, după caz”, a mai declarat Claudia Boghicevici.

Loading...
 1. Ne-am obisnuit ca prioritatea dv. sa fie cetatenii! Va dorim mult succes in contiunare!

  Raspunde
 2. Nesimtito, ai uitat ca ne-ai taiat pensiile si salariile? Sa iti fie rusine.

  Raspunde
 3. Cat tupeu poti sa ai sa faci asta dupa ce ai fost printre cei din fruntea pdl care ai taiat salarii si pensiile pana la decizia CCR si ai amanat cat ai putut si punerea in aplicare a hotararii.

  Raspunde
 4. nu pot sa cred ca spuneti…toate pensiile si salariile au fost recuperate, mai bine ne dadeau afara???? da a fost o solutie de criza ca peste tot in lume 🙁

  Raspunde
 5. drepturile acestor pensionari au fost castigate, nu are rost sa comentam pe langa subiect! eu cred ca dv. dna deputat sunteti pentru noi, cei care va sustinem!

  Raspunde
 6. sa va bucurati de aceste drepturi cat mai mult timp posibil!

  Raspunde
 7. nu cred ca i-si au rostul comentariile acide, taierea salariilor cu 25 % a fost agreeata in locul restructurarilor la acea vreme , in timp acesti bani au fost recuperati de catre toti bugetarii ,dar cred foarte tare in oamenii pe care noi i-am ales , care ne reprezinta , care sant alaturi de cetatenii orasului, si unul dintre acesti oameni este doamna deputat.

  Raspunde
 8. Doamna deputat Boghicevici este singurul parlamentar din Arad care se implica activ in rezolvarea problemelor cetatenilor . Felicitari ! Suntem alaturi de dvs.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.