Claudia Boghicevici: „Ne dorim o rețea de Centre Medicale de Permanență în județul Arad!”

Claudia Boghicevici: „Ne dorim o rețea de Centre Medicale de Permanență în județul Arad!”

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad Claudia Boghicevici a inițiat, împreună cu consilierul județean dr. Corina Crișan o serie de deplasări în județ, pentru a discuta cu autoritățile locale și medicii de familie posibilitatea înființării Centrelor Medicale de Permanență. Cu acest prilej s-a pus în discuție posibilitatea ca fiecare comună să beneficieze de câte un asistent medical comunitar.

„Ne dorim o rețea de Centre Medicale de Permanență în județul Arad! Potrivit legii, centrele medicale de permanență funcționează în afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale, în regim de cameră de gardă. Acestea sunt deservite de medicii de familie care asigură, astfel, continuitatea asistenței medicale primare. În județul Arad ne propunem constituirea acestor centre în cât mai multe localități. Există chiar o comună unde medicii de familie s-au asociat și au deschis un astfel de centru pe cheltuiala lor. Demersul este salutar, pentru că degrevează Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, mai ales în cazul pacienților cu afecțiuni minore”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, d-na Claudia Boghicevici.

Centrele de permanență au fost înfiinţate pentru a veni în întâmpinarea nevoilor privind asistenţa medicală primară în anumite intervale orare (seara, noaptea, sâmbătă, duminică, sărbătorile legale) sau în zone de unde spitalele sunt greu accesibile. Asistența medicală este oferită gratuit în cadrul acestor centre, fără bilet de trimitere.

În cadrul Centrelor de Permanență sunt oferite servicii de mică urgență, dar sunt efectuate și tratamente.

  1. Foarte buna si utila inițiativa.Foarte multă lume ar avea nevoie de o asemenea rețea.Laudabila inițiativa .Doamne ajuta sa se împlinească.

    Raspunde
  2. chiar ar fi de filos sa fie centre medicale de permanenta ca atunci nu as mai face deplasari la arad pentru anumite lucru, va multumesc ca doriti sa faceti asta.

    Raspunde
  3. Cred ca înființarea centrelor de permanenta intr-o comunitate sunt foarte relevante si benefice!O felicit pe dna Boghicevici Claudia pentru initiativa de a face oamenii din micile comunități sa se simtă in siguranță !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.