Claudia Boghicevici: Există încă unități școlare CU PROBLEME la nivelul județului Arad

Claudia Boghicevici: Există încă unități școlare CU PROBLEME la nivelul județului Arad

Claudia Boghicevici, vicepreședintele Consiliului Județean susține că, la nivel național, Aradul se află pe o poziție bună în ceea ce privește felul cum sunt pregătite unitățile școlare pentru începerea noului an școlar, însă, nu neagă faptul că încă există școli cu probleme, a căror situație trebuie rezolvată.

Conducerea CJ Arad, cea a Direcției de Sănătate Publică și Inspectorul Școlar General Adjunct au avut o întâlnire operativă la care s-au căutat modalități concrete de implicare a administrației locale pentru ca unitățile de învățământ să corespundă standardelor.

„La nivel național, Aradul este într-o situație bună cu privire la situația școlilor, felul cum sunt pregătite pentru începerea noului an școlar. Știu, însă, că există încă școli cu probleme și am discutat cu d-na director DSP despre implicarea Consiliului Județean în urgentarea demersurilor de aducere la standarde”, a precizat Claudia Boghicevici.

Conducerea Consiliului Județean Arad va solicita, printr-o adresă, primarilor din județ, să indice problemele cu care se confruntă în unitățile școlare și un plan de măsuri pentru remedierea acestora. De asemenea, va informa primarii că au posibilitatea accesării de finanțări de la Ministerul Dezvoltării pentru repararea clădirilor cu destinația de unitate școlară.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.