Claudia Boghicevici: „PROPUN susținerea Ghiorocului ca STAȚIUNE de interes local!”

Claudia Boghicevici: „PROPUN susținerea Ghiorocului ca STAȚIUNE de interes local!”

Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, le va propune consilierilor județeni susținerea comunei Ghioroc ca stațiune de interes local și dezvoltarea unui pol de atracție regională în jurul infrastructurii turistice care va fi creată acolo. Consiliul Județean ar putea intra într-un parteneriat cu comuna Ghioroc în vederea accesării de fonduri europene pentru amenajările necesare.

„Ghiorocul este o comună deosebită, care are două lacuri, este pe Drumul Vinului, are mai multe muzee (al tramvaiului, al vinului) și deja este un punct de atracție pentru tineri. Cu un program corect de investiții putem dezvolta foarte mult această zonă și o putem transforma, așa cum ne-am propus și noi și își dorește și administrația locală, într-un litoral al vestului României. Câteva branduri puternice ale Aradului se concentrează în această comună: Drumul Vinului, Săgeata Verde, lacul tot mai tentant în special pentru tânăra generație. Nu în ultimul rând, am constatat că și agenții economici mizează pe potențialul turistic al Ghiorocului și au realizat acolo investiții importante”, a declarat Claudia Boghicevici.

Claudia B

În cursul zilei de marți, Consiliul Local Ghioroc se va întruni pentru a lua în discuție dobândirea statutului de stațiune de interes local.

La rândul său, primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, precizează cu privire la acest subiect: „În anul 2016, din  estimările organizatorilor de evenimente, pe plaja de la Ghioroc au fost în fiecare week-end cel puțin câte zece mii de persoane! Publicul este, cu preponderență, tânăr și foarte tânăr, ceea ce aduce Ghiorocului un ritm accelerat de viață pe timpul verii. Cadrul natural al Ghiorocului este foarte rar în România, îmbinarea câmpiei cu munții, pe malul unui lac de aproape 60 ha, care în ultimii ani s-a transformat într-o atracție pentru amatorii de divertisment.  Lacul principal dispune de 10.000 mp de plajă cu nisip fin, ca pe litoralul Mării Negre, iar apa este curată. Cu sprijinul Consiliului Județean, pe lângă festivalurile de pe lac (Noaptea DJ-ilor, Ghioroc Summer Fest), comuna oferă un circuit al vinului, cu unele dintre cele mai apreciate vinuri din Podgoria Aradului. Liga Studenților Universității „Aurel Vlaicu” și Uniunea Studenților din România organizează din anul 2010 Festivalul Verii la Ghioroc. Având în vedere potențialul zonei și faptul că a intrat deja într-un circuit al tinerilor, propunem finanțarea unor festivaluri naționale cu adresabilitate pentru tânăra generație”.

Claudia Boghicevici a declarat că susținerea comunei Ghioroc nu înseamnă că alte zone de interes turistic din județul Arad vor fi neglijate. De altfel, la Târgul Național de Turism al României, unde județul Arad a fost reprezentat în cursul lunii februarie cu un stand deosebit, Ghiorocul a fost promovat alături de alte comune cu potențial turistic din județul nostru.

Foto: Facebook/Ghioroc Summer Fest Official

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.