Claudia Boghicevici: „Victor Ponta manipulează pensionarii şi după ce campania electorală s-a încheiat”

Claudia Boghicevici: „Victor Ponta manipulează pensionarii şi după ce campania electorală s-a încheiat”

PNL condamnă modul în care Guvernul PSD manipulează opinia publică, prin acuzaţiile pe care le aduce ca urmare a contestării de către grupurile parlamentare ale PNL și PDL din Camera Deputaților și Senat a Legii privind bugetul de stat pe anul 2015, adoptată de Parlamentul României.

„Se pare că pentru PSD şi Victor Ponta campania electorală nu s-a încheiat şi încă nu sunt capabili să îşi asume responsabilitatea pentru incompetenţa de care au dat dovadă în ceea ce priveşte Legea bugetului de stat pe anul viitor. În loc să iasă public şi să îşi recunoască greşelile, PSD minte că îi va fi imposibil să crească pensiile şi salariile, aşa cum a promis, aruncând vina asupra PNL că întârzie aplicarea acestor majorări, ca urmare a depunerii excepţiei de neconstituţionale cu privire la bugetul pe 2015. La fel ca în timpul campaniei, PSD şi Ponta folosesc pensionarii şi salariaţii ca masă de manevră electorală, cu promisiuni neacoperite şi minciuni. Pe lângă faptul că nu îşi asumă responsabilitatea pentru întârzierea bugetului pe anul viitor, PSD continuă manipularea şi minciuna grosolană din campania electorală”, a afirmat Claudia Boghicevici, deputat PNL de Arad.

Boghicevici atrage atenţia asupra faptului că majorările de pensii şi salarii invocate de PSD în acuzaţiile la adresa PNL nu sunt legiferate prin Legea bugetului de stat pe anul 2015, ci existau dinainte ca aceasta să fie aprobată, aşadar sunt în vigoare, indiferent de data la care este aprobat bugetul.

Astfel, afirmă deputatul, creşterea salariului minim promisă de PSD e legiferată prin HG nr. 1091/2014, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 902 din 11 decembrie 2014, care arată că, începând cu 1 ianuarie 2015, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plata va creşte de la 900 de lei la 975 lei, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore în medie pe lună în anul 2015, reprezentând 5,781 lei/oră. De asemenea, potrivit aceluiaşi act normativ, de la 1 iulie 2015, salariul minim va creşte cu încă 75 de lei, la 1.050 lei, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore în medie pe lună in anul 2015, reprezentând 6,225 lei/oră.

În ceea ce priveşte majorarea pensiilor, aceasta este prevăzută de OUG nr. 83/2014 publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 925 din 18 decembrie 2014, care, la articolul 30 prevede faptul că prin derogare de la prevederile art. 102 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2015 valoarea punctului de pensie se majorează cu 5% şi este de 830,2 lei.

În opinia deputatei PNL, faptul că bugetul pe anul 2015 nu va fi în vigoare la 1 ianuarie, şi aceasta din cauza întârzierii PSD, care avea obligaţia legală să îl depună cel târziu la 15 noiembrie 2014, nu este o scuză.

„În plus, în loc să joace rolul expertului în buget şi aplicarea legii, Victor Ponta ar trebui, înainte de toate, să cunoască legea aplicabilă bugetului”, precizează deputatul PNL. Astfel, Legea finanţelor publice prevede în mod explicit modul în care sunt tratate, din punct de vedere al aplicării, măsurile cu implicaţii bugetare promovate de Guvern. Articolul 37 din Legea 500/2002 cu modificările şi completările ulterioare prevede, la alineatul 2, că instituţiile publice şi acţiunile noi, aprobate în anul curent, dar care încep cu data de 1 ianuarie a anului bugetar următor, vor fi finanţate, până la aprobarea legii bugetare, în limita a 1/12 din prevederile acestora cuprinse în proiectul de buget.

„Victor Ponta minte din nou populaţia, la fel ca în timpul campaniei electorale, vorbind despre pericolele care îi pasc pe pensionari din cauza PNL. Însă, în locul manipulării şi demagogiei, în loc că arunce din nou vina pe PNL pentru propria incompetenţă şi iresponsabilitate, PSD şi Victor Ponta ar face bine să îşi asume responsabilitatea pentru un buget nu numai întârziat, dar şi neconstituţional, încropit pe genunchi, ilegal, bazat pe cifre ireale”, a încheiat deputatul Claudia Boghicevici.

  1. bai fratilor ,eu tot nu reusesc sa inteleg , cum poate sa vina un deputat ,fie el de la oricare partid in fata publicului si sa declare , ca premierul sau presedintele minte . pai eu ca persoana particulara ,daca vine cineva si ma face mincinos in public , mai intai ii cer sa o demonstreze ,apoi daca a gresit sa-si ceara scuze , si in fine daca nu o face si nu poate dovedi cea ce sustine , ii aplic o corectie ,de ma tine minte ori de cate ori va incerca sa manance si i-si va da seama ca era mai bine cand avea dinti in gura .
    Iar daca , eceste declaratii sant declaratii politice , pentru care exista aceea imunitate , atunci este ceva PROFUND GRESIT , pentru ca nu se poate de cate ori deschid televizorul sau citesc un ziar ,sa nu dau ochii de declaratiile acestor demnitari care se fac mincinosi unii pe altii .

    Raspunde
  2. Fa cucoana da repede uiti ce facurati voi otrepelor ca se aruncau oamenii pe ferestre de guvernarea voastră de tot cacatu.Ce drecu nu stai la cratita si lasa minciunile ca nu mai tin, daca nu va ascundeati după fraierii aia de la pnl erati specie pe cale de dispariție zdremtelor.

    Raspunde
  3. Victor Viorel Ponta ce stie el sa faca mai bine asta face acuma si va face si in continuare adica sa MINTA. Nu este in stare de altceva.

    Raspunde
  4. Ma gandeam ca macar de Craciun nu mai auzim de voi!! Doamna trebuie sa „guite” ca poate, poate prinde un „oscior” in orasul ala atat de hulit, Bucuresti. La noi a fost Craciunul si sincer as fi preferat o urare ceva, decat sa aud imbecilitati!! La dvs, doamna deputat a fost…?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.