CLC s-a întrunit pentru Gheorghe Schwartz şi să primească în rândurile sale asociaţia „24 pentru Arad”

CLC s-a întrunit pentru Gheorghe Schwartz şi să primească în rândurile sale asociaţia „24 pentru Arad”

La Sala Milenium a avut loc, astăzi, o întrunire a Consiliului Local Civic (CLC) Arad, în cadrul căreia scriitorul Gheorghe Schwartz a primit un cadou simbolic – înmânat de Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad – nu atât pentru activitatea sa de până acum, confirmată acest an şi de Academia de Cultură şi Arte din Salzburg, cât mai ales pentru activitatea sa viitoare, aşa cum au lăsat de înţeles vorbitorii.

Actorul Valentin Voicilă a subliniat, plecând de la personalitatea scriitorului Gheorghe Schwartz, rolul şi importanţa valorilor culturale locale, iar Marin Crişan şi Dănuţ Ienăşescu au reliefat problemele patronatelor şi sindicatelor de natură să afecteze cultura iar Alexandru Nagy Vizitiu a insistat pe influenţa benefică a factorilor civici în comunitate.

La rândul său, scriitorul Gheorghe Schwartz a ridicat, critic, problema gestionării bugetului local alocat culturii şi prioritizarea populistă a acestuia.

La întrunire au mai participat dr. Adrian Dărăbanţiu (Asociaţia Medicilor de Familie Arad), Adrian Bun (ARUD 89), Petru Dima (Pro Sweden) şi Ovidiu Popici (Alternative Alzheimer).

Inevitabil, discuţiile au vizat şi viitorul organizaţiilor civice. Poate acesta este motivul pentru care în CLC s-a înscris un nou ONG: „24 pentru Arad” avându-i ca fondatori pe Sebastian Pop şi col.(r) Marcel Lucaciu, fost şef IGSU, care au prezentat obiectivele pe termen scurt şi mediu ale organizaţiei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.