CLM a decis: Subvențiile pentru CET au trecut, bugetul NU

CLM a decis: Subvențiile pentru CET au trecut, bugetul NU

În cadrul ședinței publice ordinare de astăzi a Consiliului Local Municipal (CLM), consilierii au avut pe ordinea de zi 47 de proiecte de hotărâre, printre care și o serie de proiecte importante privind CET.

Aleșii locali au votat proiectele privind acordarea sumei de 6.274.150 lei în avans către SC CET Hidrocarburi S. A, cu titlul de „Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif la energia termică livrată populației”. În schimb, bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2017 al CET nu a fost aprobat.

Beniamin Vărcuș, liderul grupului PSD-ALDE, a luat cuvântul și a spus că CET este una din cele mai mari probleme ale arădenilor, că pierderile sunt mult mai mari decât cele admise și că a solicitat constituirea unei comisii de anchetă în acest caz, însă cererea a fost respinsă. Consilierul local Vărcuș susține că proiectul privind bugetul CET și cel privind stabilirea unei soluții optime de gestionare a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în municipiului Arad, sunt chestiuni care necesită investigare amănunțită și dezbateri, motiv pentru care cei de la PSD-ALDE nu le vor vota.

Marin Lupaș, consilier local independent, a avut mai multe intervenții în care l-a acuzat pe primarul Gheorghe Falcă de indiferență, spunându-i că din cauza lui CET-ul a ajuns într-o asemenea situație.

Consilierii au cerut organizarea unor dezbateri publice cu arădenii, cu presa, cu toți cei interesați, pentru a găsi o soluție convenabilă tuturor.

Gheorghe Falcă a declarat că aceste proiecte au fost la transparență decizională, iar cetățenii au putut depune sugestii la Primărie. De asemenea, edilul șef a spus că proiectele au fost dezbătute, iar prin respingerea lor a fost blocată procedura pentru rezolvarea problemelor de la CET.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.