Delia Codruța Roman și Ionela Pop au reprezentat Clubul Sportiv Experiența Multisport în cursul european, „Let’s Play Together”, care a avut loc în Portugalia între 6 și 10 Noiembrie 2015 și a avut 30 de participanți din țări diferite (Portugalia, România, Spania, Italia, Slovacia, Turcia, Cipru, Lituania, Ungaria, Grecia și Estonia). Acest curs internațional face parte din programul Erasmus+, finanțat de Comisia Europeană.
Obiectivele principale ale cursului „Let’s Play Together” au fost promovarea de activități sportive adaptate persoanelor cu dizabilități fizice/senzoriale și/sau mentale.
În timpul acestui proiect participanții au avut oportunitatea de a experimenta și de a avea contact direct cu grupul țintă, aspect care a facilitat cunoașterea reală a diferențelor și asemănărilor, folosind sportul ca un instrument de integrare, și ca un portret al egaltății în drepturi pentru toți.
Mai mult decât o expunere directă la sporturi specifice adaptate persoanelor cu dizabilități, scopul a fost celebrarea diversității abordării adaptate în țările partenere.
Acest curs a s-a adresat lucrătorilor de tineret cu sau fără experiență în lucrul cu persoanele cu dizabilități. Aici cursanții au întâlnit participanți cu vârsta între 19 și 75 ani. Participanții la acest curs au avut oportunitatea de a intra în contact direct cu practicieni portughezi ai acestor sporturi și au participat la diferite momente de reflecție, workshopuri și dinamici ale grupurilor în timp ce practicau sporturi precum Boccia, Slalom, Volleyball, Athletics și Goalball.
Fiecare grup a avut ocazia să vorbească despre efortul depus în organizațiile lor și să-și ofere propria perspectivă asupra oportunităților pe care o persoană cu handicap le are pentru a practica sportul în țara lor.
Această oportunitate le-a oferit participanților mai multă competență în domeniul sporturilor adaptate și intrumente pentru a sensibiliza autoritățile locale pentru a sprijini inițiative în acest sens.
Astfel de activități sportive țintesc recuperarea personală și socială a tinerilor cu dizabilități prin creșterea încrederii de sine și a motivației de a încuraja tineri cu dizabilități să practice sportul ca modalitate de a-și îmbunătăți calitatea vieții și a bunăstării pesonale.
Lasă un comentariu