Clubul Sportiv Experienţa Multisport va participa la un curs internaţional privind sporturi pentru persoanele cu dizabilităţi

Clubul Sportiv Experienţa Multisport va participa la un curs internaţional privind sporturi pentru persoanele cu dizabilităţi

Clubul Sportiv Experiența Multisport va lua parte la un curs european „Let’s Play Together”/„Să ne jucăm împreună” care va avea loc în Portugalia în perioada 6-10 Noiembrie.

Acest curs va implica 30 de participanți (lucrători de tineret cu sau fără experiență în activitățile destinate persoanelor cu dizabilități) din diferite țări precum Portugalia, România, Spania, Italia, Slovacia, Turcia, Cipru, Lituania, Ungaria, Grecia și Estonia. Din Arad vor participa două persoane cu experiență în organizarea de evenimente sportive pentru amatori, Ionela Pop și Delia Roman.

Echipa

Obiectivele cursului „Let’s Play Together” sunt promovarea activităților sportive adaptate la persoanele cu dizabilități fizice/senzoriale și/sau mentale. Acest curs internațional este parte a programului Erasmus + finanțat de către Comisia Europeană.

Pe toată perioada proiectului participanții vor avea oportunitatea să trăiască diverse experiențe și să aibă contact direct cu grupul țintă, care va facilita informații reale cu privire la diferențele și similaritățile existente, folosindu-se de sport ca o unealtă integrală, promovând astfel o imagine clară asupra drepturilor tuturor.

Această inițiativă își propune recuperarea personală și socială a persoanelor tinere cu diferite grade de dizabilitate, creșterea stimei lor de sine și a motivației pentru a încuraja alte persoane tinere cu dizabilități să practice sportul ca o modalitate de îmbunătățire a calității vieții.

La sfârșitul acestui curs se intenționează ca participanții să dobândească suficiente cunoștințe și să li se ofere instrumente cu ajutorul cărora să sensibilizeze alte organizații cât și autoritățile locale din țările lor cu privire la inițierea activităților sportive destinate persoanelor cu dizabilități și, de asemenea, să se implice mai mult pe acest domeniu, pe viitor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.