CNADNR, obligată de ÎCCJ să plătească aproape trei milioane de lei Aeroportului Arad din cauza autostrăzii!

CNADNR, obligată de ÎCCJ să plătească aproape trei milioane de lei Aeroportului Arad din cauza autostrăzii!

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va trebui să despăgubească Aeroportul Arad cu 2.940.147 lei, după ce a pierdut definitiv procesul prin care baza aeriană cerea reconfigurarea sistemului de balizaj după construirea autostrăzii pan-europene. Anunțul a fost făcut, vineri, într-o conferință de presă de către autoritățile locale.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţe (ICCJ) obligă CNADNR să plătească aeroportului local această sumă care reprezintă contravaloarea investiţiilor făcute de baza aeriană şi Consiliul Judeţean (CJ) Arad în reconfigurarea sistemului de balizaj luminos, necesară după construirea autostrăzii care face parte din coridorul IV pan-european.

Directorul aeroportului, Dan Bălăcel, a declarat că în 12 martie 2009 Consiliul Judeţean Arad a transferat către CNADNR o suprafață de 43.214 de metri pătraţi din zona bazei aeriene, destinată construcției autostrăzii, tronsonul „Varianta de ocolire a Municipului Arad”.

Acesta a adăugat că după finalizarea centurii parte din autostrada pan-europeană chiar în vecinătatea Aeroportului, pista locală nu a mai putut fi folosită noaptea.

Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, a declarat că relocarea sistemului de iluminare a pistei de aterizare (care a presupus instalarea a 45 de kilometri de cabluri speciale pentru alimentarea a sute de lămpi) s-a făcut în cele din urmă cu fonduri locale. Investiţia a fost de aproximativ 2,9 milioane de lei, o parte din bani fiind obţinuţi printr-un credit de investiţii garantat de Consiliul Judeţean, în valoare de 240.000 euro. Aceste lucrări au fost finalizate în 2013.

Aeroportul se află sub autoritatea CJ Arad, care este acţionar majoritar.

  1. Chef cu sefi din Bucuresti 27 iunie, 2014, 2:29 pm

    Tara arde si unii numiti/alesi din agricultura chefuiesc pe rupe.Ii doare-n spit de ….. Halal sistem. Halal conducere.Halal……

    Raspunde
  2. Chef cu sefi din Bucuresti 27 iunie, 2014, 2:38 pm

    Hei,unde e cheful ? ….sa merg si eu.
    Daca tot e distractie si mancare gratis…..so acolo…
    Veniti baieti …la Buteni.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.