CNeering, un proiect pentru promovarea sportului și al orientării

CNeering, un proiect pentru promovarea sportului și al orientării

Cum să te orientezi când nu ai waze sau google maps? Să decizi tu dacă să mergi înainte sau să o iei la stânga sau la dreapta, fără să pășești mecanic ascultând indicațiile vocii din aplicație.

Nu e prea greu, trebuie doar să citești natura, o hartă, să știi mici trucuri care te pot ajuta.

Să înveți să te orientezi.

Asta își propune proiectul CNeering, un proiect Erasmus+ coordonat de conf.univ.dr Viorel Ardelean de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, alături de parteneri din Turcia și Portugalia.

Acțiunile organizate în cadrul proiectului au promovat orientarea, au adus-o în grădinițe și școli, i-au implicat pe copii în activități care i-a apropiat deopotrivă de natură și de sport.

Concursurile de orientare în Pădurea Ceala, exerciții de orientare în parcurile din municipiu, realizarea hărții de orientare a zonei Ferma de bivoli de la Pecica, toate au atras zeci de copii care s-au implicat, alături de cadrele didactice, în fiecare activitate.

Și pentru că profesorii de sport sunt cei care pot cel mai bine să deschidă apetitul pentru orientare, proiectul a inclus   workshopuri pentru dezvoltarea competențelor de predare a acestei discipline.

„Orientarea este un sport care te provoacă să gândești și te obligă să faci mișcare. Ne bucură interesul atât de mare din partea școlilor, al grădinițelor, din partea cadrelor didactice, ceea ce asigură un impact puternic la nivel de comunitate. Suportul pe care l-am primit, în special, din partea Palatului Copiilor Arad, prin implicarea prof. Barkasz Daniel de la cercul de Orientare, ne-a ajutat să ajungem la cât mai mulți copii care au descoperit farmecul și utilitatea acestei discipline”, a declarat coordonatorul proiectului, Viorel Ardelean.

Sursa foto: UAV

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.