Cod galben de ninsori și vânt puternic, emis pentru județul Arad

Cod galben de ninsori și vânt puternic, emis pentru județul Arad

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteorologică de cod galben, valabilă în perioada 1 februarie, ora 10 – 3 februarie, ora 10, care vizează zona de munte a județului Arad.

Potrivit ANM, va ninge temporar la munte, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali, unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h, pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar.

În acest sens, pompierii arădeni vă recomandă:

Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;

Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);

Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților;

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.