COD GALBEN, PORTOCALIU și ROȘU, valabile până mâine! Harta zonelor afectate

COD GALBEN, PORTOCALIU și ROȘU, valabile până mâine! Harta zonelor afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis trei noi coduri de vreme rea, valabile în aproape toată țara.

Astfel, un Cod Galben de vânt intră în vigoare astăzi, la ora 23, până marți la ora 23. Potrivit meteorologilor, în cea mai mare parte țării vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 65 km/h și, izolat, peste 70 – 75 km/h.

Codul Portocaliu intră în vigoare tot astăzi la ora 23 și va fi valabil până marți la aceeași oră. Zonele afectate sunt Carpații Meridionali, de Curbură și Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 de metri. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 de metri, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120 – 140 km/h. Se va înregistra viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

Un Cod Roșu de vânt puternic intră în vigoare marți dimineața, la ora 2 și va fi valabil până marți, la ora 14. La altitudini de peste 1800 de metri în Carpații Meridionali va fi vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h. Meteorologii avertizează că vremea se va răci accentuat începând de astăzi iar până miercuri vor fi ploi, lapoviță și ninsoare. La munte urmând să se depună strat nou de zăpadă.

Foto: ANM

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.