COD GALBEN / Prefectura a dispus instituirea stării de PERMANENŢĂ în comitetele locale pentru situaţiile de urgenţă

COD GALBEN / Prefectura a dispus instituirea stării de PERMANENŢĂ în comitetele locale pentru situaţiile de urgenţă

Judeţul Arad se află astăzi şi mâine sub incidenţa unei atenţionări meteorologice COD GALBEN de caniculă, fiind posibil ca temperaturile maxime să atingă valori de 35-37 de grade şi izolat chiar de 38 de grade, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.

Disconfortul termic va fi accentuat iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul de 80 de unităţi. În acest context, Cosmin Pribac, prefectul judeţului, a dispus ca în comitetele locale pentru situaţiile de urgenţă să se instituie serviciul de permanenţă, astfel încât situaţia din teritoriu să fie monitorizată permanent.

„Este important să ne asigurăm că furnizarea utilităţilor către populaţie nu va fi întreruptă, iar pentru aceasta trebuie ca echipele operative să fie pregătite de intervenţie în cazul producerii unor avarii. Recomand tuturor arădenilor să respecte indicaţiile făcute deja publice de Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad privind protecţia faţă de temperaturile ridicate, cum ar fi: să evite deplasările care nu sunt necesare la orele amiezii, să se protejeze de razele soarelui, să consume mai multe lichide, fructe sau legume proaspete, să evite băuturile alcoolice sau alte tipuri de produse cu efect dezhidratant”, a declarat Cosmin Pribac.

Ca urmare a atenţionării „cod galben” de temperaturi ridicate, Instituţia Prefectului – Judeţul Arad a mai solicitat primăriilor intensificarea acţiunilor de protecţie socială în privinţa persoanelor asistate social sau a celor fără adăpost. De asemenea, s-a solicitat Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad verificarea modului în care sunt respectate şi aplicate prevederile legale privind măsurile ce trebuie să fie aplicate în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.