Cod GALBEN și PORTOCALIU de PLOI în aproape toată țara. Care sunt județele afectate

Cod GALBEN și PORTOCALIU de PLOI în aproape toată țara. Care sunt județele afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de cod galben și portocaliu pentru aproape toată țara.

COD GALBEN:

Interval de valabilitate: 1 iunie, ora 10:00 – 2 iunie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ.

În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp și izolat peste 40 l/mp.În cursul zilei de miercuri (2 iunie) în regiunile estice și sud-estice va continua să plouă în general moderat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 45…55 km/h.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00.

În județele Tulcea, Constanța și în zona de munte a județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat peste 70 l/mp.În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…70 km/h.

Harta tuturor județelor vizate:

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.