COD GALBEN în VESTUL ŢĂRII. Vezi ce FENOMENE METEO sunt în zona ta! UPDATE

COD GALBEN în VESTUL ŢĂRII. Vezi ce FENOMENE METEO sunt în zona ta! UPDATE

Meteorologii au emis în această dimineață o avertizare „Cod Galben” de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori.

Avertizarea va fi în vigoare în intervalul 30 ianuarie 2015 (ora 17) – 31 ianuarie 2015 (ora 10).

În intervalul menţionat, precipitaţiile vor cuprinde cea mai mare parte a ţării iar în regiunile vestice şi nord-vestice, cantităţile de apă vor fi în jur de 15 l/mp şi izolat, în Carpaţii Occidentali, Carpaţii Meridionali şi în Subcarpaţii Getici peste 35…40 l/mp.

Vor fi ploi iar în zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala, în dimineaţa zilei de 31 ianuarie, local şi în nord-vestul şi centrul teritoriului. Vântul va prezenta intensificări în toată ţara, cu viteze mai mari în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei şi în Dobrogea, unde la rafală se vor depăşi 70 km/h. La munte, vântul va sufla tare, cu peste 90 de km/h, temporar viscolind zăpada.
cod galben vant ploi ninsori
ATENŢIE! În regiunile vestice, pe litoral, precum şi în zonele de munte vântul se va intensifica treptat din prima parte a zilei de vineri 30 ianuarie.

UPDATE/ Vântul a început să bată cu putere la Arad în această după-amiază. Sunt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie, dar nu este exclus să cadă şi lapoviţă şi ninsoare.

Sursa: Realitatea TV

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.