COD PORTOCALIU de vijelii, descărcări electrice și grindină, în județul Arad

COD PORTOCALIU de vijelii, descărcări electrice și grindină, în județul Arad

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad a anunțat astăzi cod portocaliu în zona de munte a județului Arad, în intervalul orar 12 – 21.

„În intervalul menționat sunt prognozate perioade cu averse care vor cumula 30-40l/mp și izolat 50l/mp, descărcări electrice, vijelii și grindină, în zona de munte a județului Arad. Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice avertizate, pompierii din cadrul ISU Arad sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, reamintim populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale. Aparatele şi alte echipamente electrice (tv, computere, aparatele de aer condiţionat etc.) vor fi deconectate de la priză, deoarece acestea pot fi defectate ca urmare a descărcărilor electrice atmosferice”, transmite ISU Arad.

De remarcat, că informații suplimentare despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil a Departamentului pentru Situații de Urgență, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.