COD PORTOCALIU și GALBEN de PLOI, VIJELII și NINSORI. Care sunt județele afectate!

COD PORTOCALIU și GALBEN de PLOI, VIJELII și NINSORI. Care sunt județele afectate!

Meteorologii au emis, vineri, două atenţionări de tip cod portocaliu şi galben de ploi, valabile până duminică la prânz.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, judeţul Maramureş şi parţial judeţele Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj și Sălaj se află sub incidenţa unui cod portocaliu de ploi, valabil de sâmbătă de la ora 09:00 până duminică la aceeaşi oră.

Pe parcursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, în judeţul Maramureş, precum şi în zonele de munte ale judeţelor Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj şi Sălaj se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 70 l/mp.

De sâmbătă de la ora 02:00, până duminică la ora 12:00, e în vigoare un cod galben pentru judeţele Alba, Arad, Caraș Severin, Harghita, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Suceava, Satu Mare și Timiş. Sub cod galben se vor afla parţial şi judeţele Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj şi Sălaj.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, va ploua în vestul, nord-vestul şi nordul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 l/mp şi izolat 50 l/mp. În noaptea de sâmbătă spre duminică, în Munţii Apuseni şi grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1.800 m în celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii mixte sunt posibile duminică şi în zonele de deal din vestul şi nordul teritoriului.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 55-60 km/h. La munte, cu precădere în zonele înalte va sufla tare, cu peste 90-100 km/h, trecător viscolind ninsoarea.

 

 

meteo

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.