Colaborare economică româno-sârbă la CCIA Arad

Colaborare economică româno-sârbă la CCIA Arad

O delegație a Camerei de Comerț și Industrie din Pancevo (Serbia), formată din Dragan Bosilj, preşedinte, Dragan Bukvić, vice-preşedinte, Milena Vujaklija, secretar al Centrului pentru Relaţii Economice și Zoran Virić, secretar al delegaţiei, s-a aflat vineri, 6 noiembrie, în vizită la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

Oaspeții din Serbia au fost primiți de președintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici și de directorul Camerei arădene, Tiberiu Ciul. Scopul vizitei l-a reprezentat dorința celor două părți de stabilire de relații de colaborare româno-sârbe, găsirea de modalități de colaborare transfrontalieră în diverse domenii de activitate și de oportunități de cooperare în proiecte europene.

Dragan Bosilj, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Pancevo s-a arătat deosebit de interesat de oferta bogată de servicii și evenimente a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad. Discuțiile care au avut loc cu ocazia vizitei delegației camerale din Pancevo au vizat mai multe domenii de interes, cum ar fi identificarea de parteneri de afaceri, analiza pieței muncii, dinamica forței de muncă și eventuale oportunități de afaceri în regiunea transfrontalieră România-Serbia.

„Am primit o delegație a conducerii Camerei de Comerț și Industrie din orașul Pancevo, din Serbia, ocazie cu care am identificat câteva posibilități extrem de interesante de colaborare. Suntem deciși să valorificăm aceste prime discuții cu noii noștri parteneri sârbi și să stabilim legături și relații de cooperare în diverse domenii, inclusiv prin participări reciproce la acțiuni și evenimente organizate atât la Arad cât și la Pancevo”, a declarat Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

Delegația sârbă a vizitat târgul AR-Medica, oaspeții fiind plăcut impresionați de anvergura manifestării expoziționale organizate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad. S-a stabilit ca pentru ediția din anul viitor, Camera din Pancevo să asigure participarea unor expozanți din Serbia la acest târg, dar și la alte evenimente care se vor desfășura la Expo Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.