Colaborare între municipiul Arad și Changzhou, China. Ce proiecte au în plan cele două orașe (FOTO)

Colaborare între municipiul Arad și Changzhou, China. Ce proiecte au în plan cele două orașe (FOTO)

În Sala Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad, a avut loc joi,  23 august 2018, semnarea scrisorii de intenție vizând colaborarea între orașul Changzhou – China și municipiul Arad. Aceasta a fost redactată în 3 limbi (română, chineză, engleză) și stă la baza demarării unor colaborări vizând punerea în valoare a patrimoniului celor două comunități. Documentul semnat constituie un prim pas în vederea unei viitoare înfrățiri, informează Primăria municipiului Arad.

Delegația chineză este prezentă în orașul nostru în perioada 21-23 august 2018, ocazie cu care membrii acesteia au derulat vizite și au avut întâlniri cu reprezentanți ai mai multor instituții și organizații arădene. Aceasta a avut următoarea componență: Shen Lian – director adjunct al Biroului Afaceri Externe al Municipiului Changzhou,  profesoara Zhu Juanfen – decan, director al Departamentului de Relații Internaționale, Institutul Tehnologic din Changzhou, Zhang Xian, director adjunct al Biroului de Cultură, Radio, Tv, Presă și Publicații al municipiului Changzhou, Lu Hongwei – director adjunct al Biroului de Turism al municipiului Changzhou, Chu Wenxia – şef al Comitetului pentru Femei și Copii din Changzhou, Li Min, translator, Biroul Afaceri Externe al municipiului Changzhou.

În discursul său, care a urmat după prezentarea unui film cu aspecte relevante ale orașului Changzhou, Shen Lian a subliniat: „Înainte de a face deplasarea la Arad, am aflat că între orașele noastre există similitudini. Ambele localități sunt străbătute de râuri, chiar dacă în cazul nostru, albia nu este atât de largă precum a râului Mureș, și nu avem cetatea pe care dumneavoastră o aveți. O altă similitudine e aceea că ambele noastre orașe au o industrie foarte dezvoltată în sectorul componentelor auto. Am aflat că fiecare autoturism fabricat pe continent are o componentă produsă la Arad. Suntem onorați să ne aflăm astăzi aici și ne exprimăm încrederea în colaborări valoroase, de perspectivă.”

Consolidarea și dezvoltarea relațiilor de prietenie și cooperare cu orașul Changzhou oferă deschidere înspre viitoare proiecte de anvergură, benefice ambelor comunități urbane, îndepărtate din punct de vedere geografic, dar apropiate pe palierul realelor valori culturale și sociale. Se întrevăd acțiuni și posibile proiecte comune pe palier cultural, artistic, științific, educativ, sportiv, economic, social, protejarea mediului, administrație publică locală, medical etc., anunță municipalitatea.

„Avem în vedere demararea colaborării pe patru paliere: cel al relațiilor culturale, economice, de protejare a mediului înconjurător și nu în ultimul rând, cel universitar. Vom încerca să implicăm universitățile arădene. Am primit cu mare plăcere scrisoarea de invitație pentru a vizita orașul Changzhou. Este foarte onorant ca un oaspete din China să spună că știe faptul că fiecare autoturism din Europa are o componentă fabricată în orașul nostru. Ar trebui să fim mândri de acest lucru și să promovăm la rândul nostru realizările Aradului și ale arădenilor”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.