Colonelul Ioan Bogdănescu a predat comanda ISU Arad

Colonelul Ioan Bogdănescu a predat comanda ISU Arad

Colonelul Ioan Bogdănescu a predat adjunctului său comanda Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldis” Arad, în cadrul unei ceremonii la care a luat parte secretarul de stat Raed Arafat şi alte oficialităţi.

Scurtă privire asupra activităţii lui Ioan Bogdănescu:

Născut în 28 aprilie 1961, şi-a început cariera militară în anul 1980 când a fost admis la Şcoala Militară de Ofiţeri din Piteşti, fiind recrutat de către Grupul de Pompieri Hunedoara.

A absolvit şcoala militara în anul 1983, pe data de 23 august fiind avansat la gradul de locotenent şi repartizat la Grupul de Pompieri Dolj.

În data de 1 iunie 1985 este transferat la Grupul de Pompieri Arad pe funcţia de ofiţer principal I în cadrul Serviciului Logistic iar în 23 august 1987 este avansat la gradul de locotenent major.

10 aprilie 1990, este avansat la gradul de căpitan iar începând cu 1 mai 1990 este locţiitor pentru logistică a comandantului Grupului de Pompieri.

13 septembrie 1995, este avansat la gradul de maior.

1 august 2000, este avansat la gradul de locotenent colonel.

Din 15 decembrie 2004, odată cu înfiinţarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad prin unificarea Inspectoratului de Protecţie Civilă cu Grupul de Pompieri „Vasile Goldiş” deţine funcţia de şef al Serviciului Logistic

1 august 2005, este avansat la gradul de colonel.

Începând cu 15 martie 2008 este inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad

Pe parcursul celor peste 36 de ani de carieră militară a fost recompensat pentru merite deosebite cu următoarele decoraţii: Meritul militar clasa I, Meritul militar clasa II, Meritul militar clasa III, Semnul Onorific „În serviciul patriei” pentru XV, XX şI XXV ani de carieră militară, Emblema de merit clasa a III a pentru acţiuni umanitare şi Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de cavaler, înmânat prin Decret Prezidenţial.

În anii în care a fost locţiitor pentru logistică al comandantului Grupului de Pompieri a contribuit decisiv la dezvoltarea unităţii în anul 1995 reuşind să înfiinţeze două noi subunităţi, Compania Gurahonţ şi Sebiş. În anul 2008 în calitate de şef al Serviciului Logistic reuşeşte prin finanţarea Consiliului Judeţean Arad deschiderea Gărzii de Intervenţie Chişineu Criş şi a primului modul SMURD din judeţul Arad.

Începând cu martie 2008, moment în care preia comanda inspectoratului înfiinţează încă 5 module SMURD la toate subunităţile inspectoratului iar în anul 2010 tot cu sprijinul C.J.Arad deschide o nouă subunitate de intervenţie la Birchiş şi al 7 lea modul SMURD, moment în care se realizează un echilibru de repartiţie a forţelor de intervenţie în judeţ. Datorită modificărilor situaţiei operative în anul 2015 cu sprijinul Consiliului Local Vladimirescu se deschide Punctul de Lucru Vladimirescu cu cel de al VIII-lea modul SMURD.

În calitatea sa de inspector şef şi vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a gestionat toate situaţiile de urgenţă produse pe teritoriul judeţului Arad în ultimii 8 ani.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldis” Arad a fost în aceşti ani una din unităţile de elită din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.