Comisia Europeană a emis o ALERTĂ privind BRÂNZA DE OAIE provenită din România

Comisia Europeană a emis o ALERTĂ privind BRÂNZA DE OAIE provenită din România

Comisia Europeană a emis o alertă privind siguranța alimentară, atrăgând atenția referitor la posibila existenţă a bacteriei Escherichia coli în brânza de oaie provenind din România.

Comisia Europeană avertizează că există risc „grav” de îmbolnăvire de la acest produs, avertizând toate statele membre să efectueze verificări în reţeaua de distribuire.

Conform datelor Comisiei Europene, brânza românească de acest fel este comercializată în principal în România, Italia, Germania şi Franţa.

Comisia Europeană a luat decizia de a emite o astfel de alertă după ce Italia a semnalat îmbolnăvirea unui bebeluș de naționalitate română internat în Florenţa.

Infecţia intestinală de care suferă copilul român internat într-un spital din Florenţa a fost provocată de consumul de brânză provenind din România, au confirmat, joi seara, laboratoare specializate din Italia.

„Brânza care are bacteria Escherichia coli a provocat infecţia intestinală a copilului de 14 luni internat în Clinica Meyer din Florenţa”, conform testelor microbiologice efectuate de Institutul Zooprofilactic Experimental din regiunea Lazio şi de Institutul Superior de Sănătate din Italia.

Cele două laboratoare au analizat mostre de brânză trimise de Autoritatea sanitară locală din regiunea Toscana, iar „Sindromul hemolitic-uremic în acest caz este asociat consumului de brânză”, informează cele două laboratoare.

Ancheta autorităţilor medicale italiene include atât analize medicale ale copilului, cât şi verificarea unor mostre de brânză.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.