Compania Adidas continuă să surprindă: pe lângă noile modele lansate, ar putea depăși recordul pentru cei mai scumpi pantofi sport

Compania Adidas continuă să surprindă: pe lângă noile modele lansate, ar putea depăși recordul pentru cei mai scumpi pantofi sport

Adidas este, la ora actuală, unul dintre cele mai bine vândute branduri de încălțăminte sport și nu numai. Contrar pandemiei ce a afectat destul de mult economia, Adidas continuă să lanseze modele noi, fie proprii, fie prin colaborări.

Compania a luat naștere la sfârșitul anilor ’40, după ce, cei doi frați, Adolf și Rudolf Dassler nu s-au mai putut înțelege legat de compania de încălțări pe care cei doi deja o aveau. Astfel a apărut Adidas a lui Adolf Dassler, dar și Puma, a lui Rudolf Dassler. La ora actuală, cel mai mare competitor al Adidas este Nike, pentru care, pentru a îl depăși în vânzări, a achiziționat compania Reebok, în 2005. De asemenea, rivali îi mai sunt și Puma, New Balance sau Under Armour.

Pe 9 decembrie, Adidas a lansat un nou model de pantofi sport în colaborare cu celebra casă de modă, Prada. Perechea este comercializată sub numele de Luna Rossa 21. În timp ce amintește de adidasul America’s Cup a casei de modă italiene, această nouă pereche este realizată pentru a fi funcțională pentru echipa de sailing ”Red Moon” a Prada. Este un model low-top, foarte ușor și axat pe sustenabilitate. Design-ul PRIMEGREEN asigură că silueta pantofului este construită cu mai mult de jumătate din materiale reciclate, fără a sacrifica durabilitatea necesară. Căptușeala plasată peste o talpă intermediară tip BOOST, conferă o senzație de desculț. Talpa este realizată din cauciuc Continental care crește aderența tălpii considerabil. Este o îmbinare perfectă între design, performanță și sustenabilitate, completată emblematic de logo-ul casei de modă Prada.

O altă colaborare ce va avea loc este între Adidas și Kwasi Kessie. Modelul de căști Adidas RPT-01 vor fi regândite de stilistul celebru, Kwasi Kessie, într-o colaborare complet unică și inspirată de energia constantă a orașului New York. Căștile vor fi super limitate, fiind fabricate un număr de 50 de astfel de căști. Sunt personalizate manual și sunt gândite pentru a surpinde natura maleabilă și modernă a New York-ului. De-a lungul suportului au o garnitură din piele de șarpe în nuanțe de albastru și negru și vin alături cu un lanț placat cu aur, cu textul ”Never On Pause”. Acestea sunt împachetate într-o cutie ca o carte. Statemant-ul lui Kassie este acela că newyorkezii nu sunt niciodată pe pauză, se mișcă constant, creând constant și mereu ascultând muzică. Consumatorii pot câștiga o pereche prin aplicația de alergare a Adidas, alergand ruta preferată de Kwasi Kessie și împărtășind acest lucru pe social media. Căștile sunt wireless, cu o durată a bateriei de 40 de ore.

Adidas ar putea, tot luna aceasta, să spargă recordul pentru cei mai scumpi pantofi sport vânduți vreodată. Recordul a mai fost deja depășit anul acesta de câteva ori, cea mai recentă fiind vânzarea unei perechi de Nike Air Jordan 1s, vânduți de către Christie’s pentru 615000 de dolari, în August.

Este vorba despre o pereche de încălțări Adidas din piele, pictați de către ceramistul Meissen. Aceștia sunt decorați cu garnituri din porțelan, fiind realizați în decursul a 6 luni. La baza acestei colaborări reușite stau celebra Meisse Krater Vase și iconicii Adidas Originals ZX8000.

Pantofii rezultați ca și colaborare între Adidas și Meissen au fost scoși la licitație pe 7 decembrie de către Sotheby’s, prețul cel mai mare estimat fiind cel de 1 milion de dolari. Cel mai mic preț estimat este de 1 dolar, pentru a încuraja licitațiile, dar adjudecătorii se așteaptă la un preț apropiat de extrema maximă. Acești pantofi nu sunt realizați pentru a fi purtați, ci, mai de grabă, sunt realizați ca și obiect artistic. Licitația va avea loc online până la data de 16 Decembrie. Perechea este în perfecta stare, direct de la producător. Încasările rezultate din această licitație vor merge în întregime către Muzeul din Brooklyn, către programul lor pentru tineri.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.